Anmeldelse: Søstre-bandet Haim maser et Instagram-filter ned over musikhistorien

Den californiske søskendetrios nye album »Something To Tell You« både sprudler og irriterer i al sin moderigtighed.

bmr
Den amerikanske søstre-trio Haim er aktuelle med deres andet album »Something To Tell You« Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Det er ikke vanskeligt at begribe, at den californiske søskendetrio Haim, der består af søstrene Este på 31 år, Danielle på 28 år og Alana på 25 år, scorede et større gennembrud, da de tre unge damer udsendte debutalbummet »Days Are Gone« for snart fire år siden.

Lige så Los Angeles-coole som det fashionable trekløver tog sig ud på fotos på diverse magasinforsider, omtrent lige så chick lød deres retroficerede og iørefaldende pop, der ledte tankerne i retning af især Fleetwood Mac.

På deres længe ventede toer »Something To Tell You« spøger fortiden stadig i trioens lydbillede. De hippe og smarte dele af den, som Haim støver af og dyrker i stor stil. Trioens blankpolerede og hipster-venlige poprock lyder som om søstrene fra San Fernando Valley cherry picker i musikhistoriens bugnende overskudslager. Her finder de elementer som falder i deres smag. Lidt som at forestille sig, hvis de strøg på shoppingtur med et rødglødende kreditkort i en af L.A.s trendy vintagebutikker. Her er det blot de musikalske præferencer der puttes i indkøbskurven efter forgodtbefindende. En del amerikansk soft rock fra 1970erne. Tjek. Lidt indfølt og storladen californisk Laurel Canyon-pop fra start-1990erne a la Wilson Phillips. Tjek. Og så med en lille sjat moderne r’n’b til at give sangene et tilpas nutidigt præg. Tjek.

Trioen Haim er aktuelle med deres andet album »Something To Tell You« Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Med hjælp fra de garvede hitsnedkere og producere Ariel Rechtshaid (Adele, Beyonce, m.fl.), Rostam Batmanglij (Vampire Weekend m.fl.) og George Lewis Jr. (Twin Shadow) maser Haim-pigerne et tidssvarende Instagram-filter ned over deres musiske genbrugsfund, så disse får et moderne twist. Således giver de fortiden en ansigtsløftning. Nyskabende kan man ikke klandre dem for at være. Men det lader ikke til at gå søstrene på. Det lyder som om Haim trives med deres popmusikalske sminkørarbejde.

På den ene side er det fornøjeligt at lytte til hvor solidt et tag om poppens virkemidler de tre søstre har. Sprudlende sange som åbningsnummeret »Want You Back«, den kække »Little Of Your Love«, det humørsyge titelnummer samt den drømmende og duvende Stevie Nicks-pastiche »You Never Knew« er skamløst melodiøse og de skal skam nok sikre pigerne og deres fløjlsbløde vokalharmonier en solid omgang radio airplay.

Men samtidig så klinger Haims pop så fersk og pokkers moderigtig, at man meget hurtigt bliver småirriteret over den temmelig fortænkte smart-i-en-fart-stil. Det bliver ganske enkelt for overfladisk og pænt. Man savner større dybde og mere personlighed. Men overfladen glinser og glitrer rigtignok flot. Det må man altså give dem.

Hvem: Haim
Hvad: »Something To Tell You«, Polydor

Lyt til albummet her: