Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Ikke meget honnør for pensionister i København

Ønsker pensionister at benytte bus, S-tog eller metro over en kort strækning (f.eks. fra Kgs. Nytorv til Christianshavn), fordi de ikke længere er så godt gående, skal de betale for billet til to zoner, hvilket er minimumstakst. skriver Johannes Lundstrøm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Medens pensionister i Norge kan købe »honnørbilletter« med store rabatter til offentlige transportmidler, må pensionisterne herhjemme betale fuld pris i hovedstadsområdet. Og ikke nok med det. Ønsker de at benytte bus, S-tog eller metro over en kort strækning (f.eks. fra Kgs. Nytorv til Christianshavn) fordi de ikke længere er så godt gående, skal de betale for billet til to zoner = minimumstakst. Tænk, hvis minimumssalg hos pølsemanden var to hotdogs - hvad ville forbrugerombudsmanden sige til det?

Jeg ved godt, at køber pensionister et tremåneders kort, så får de en nogenlunde rimelig rabat mod, at de rejser uden for myldretiden. Hvorfor kan de ikke få en tilsvarende rabat, når de benytter rejsekortet, ligeledes uden for myldretiderne? Og hvorfor skal der betales efter et zonesystem, som burde være forældet nu, hvor vi har et rejsekortsystem, som burde muliggøre, at passagerer kun skal betale for den strækning, som de rent faktisk tilbagelægger.

Johannes Lundstrøm, Glostrup

Hvad med Katrines ytringsfrihed?

Katrine Fischer har skrevet en kommentar til Berlingske, hvor hun kritiserer sine medstuderendes arbejdsmoral. Katrines gymnasium har fortalt hende, at hendes klumme var »meget stødende, krænkende og mobbende«, og »at de er nødsaget til at iværksætte skrappere sanktioner«, hvis det skulle forekomme igen. Det er jo fuldstændigt forrykt, at engagerede gymnasieelever skal trues til stilhed, bare fordi de fremfører et ilde set synspunkt, som i øvrigt er væsentligt i debatten om unges høje stressniveau. I Danmark er vi stolte af vores demokrati og frihed til at ytre os, og i en tid, hvor disse værdier trues i mange dele af verden, er det absurd at fratage unge som Katrine deres ytringsfrihed.

Cecilie Salling, Rødding

Sådan kan vi fjerne vanvidsbilister

I TV-Avisen udtalte en anonym vanvidsbilist, at han kørte så stærkt som det passede ham og han overhalede som det passede ham. Ligeledes har vi læst om bilister som er straffet 15-20 gange for vanvittig og farlig kørsel.

Vi kan med den nuværende lovgivning fjerne ovennævnte fra vejene. Definitionen på en psykopat er bl.a.: En person med manglende ansvarsfølelse og respekt for andre mennesker. Med den lovgivning i hånden kan vi sætte dem i psykopatforvaring på ubestemt tid - og først slippe dem ud, når de har lært en passende respekt for medborgeres liv og førlighed.

Ole Hansen, Vallensbæk Strand

Trump I

At se den nuværende amerikanske præsident stå på en talerstol og holde en tale, som enhver anden præsident ville skamme sig ved, var pinligt at overvære.

Værdighed og statsmandsadfærd, evner han ikke besidder. Løgn, angreb og offerrolle klarede han til en Oscar. Man husker Obama og Clinton: Mænd der besad det stof, en præsident bør have. Trump: Man mangler ord.

En paradeforestilling som gør, at respekten for USA holdes i udstrakt arm. Skulle Trump blive genvalgt, vil mange tælle ned til det er slut. Man kan kun håbe, at miraklet sker og en anden mand vælges.

Helle Bockhoff, Helsingør

Trump II

Ser man på mediedækningen de seneste måneder, er den største taber i rigsretssagen mod Trump, ikke Demokraterne, men de danske journalister og mediehuse.

Igen og igen er aviserne blevet fyldt med artikler om rigsretssagen, med klar bias mod Trump, uanset det hele tiden har stået klart for alle, at der ikke var flertal i Senatet for at rejse en sag.

Nu, hvor det cirkus er overstået, kan vi måske få en saglig dækning af USA og det forestående præsidentvalg.

Søren Revsbæk, Næstved

Alternativets nye leder

Hvis man ikke er fan af Alternativet, tror jeg, at man kan glæde sig over valget af Josephine Fock.

Sjældent har jeg hørt så dårlig og uinspireret en tiltrædelsestale som hendes.  Havde man valgt Theresa Scavenius havde det givetvis været et helt andet flammende og engageret indlæg.  Hun kan sælge billetter. Så det her er slutkapitlet på Alternativet.

Allan Troels-Smith, Fredensborg