Frank Jensen: Bandekrigen har ikke udspring i nattelivet

»Som overborgmester er jeg lige nu mest optaget af situationen på Nørrebro, i Nordvest og andre dele af byen,« skriver Frank Jensen (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal

Bandekonflikten i København er dybt bekymrende, og jeg er rasende over bandemedlemmers livsfarlige opførsel.

Men jeg undrer mig over, at Amnon Lev i Berlingske 14. august slår plat på situationen ved at kæde bander og skudepisoder sammen med nattelivet i Indre By.

Der er helt klart gener fra nattelivet: Støj, affald – og vold og kriminalitet. Jeg har selv gået rundt om natten med beboerne og forstår deres frustration. Men det vil klæde Amnon Lev ikke at bruge bandekonflikten til at skabe opmærksomhed om sit syn på nattelivet i Indre By.

Jeg har svært ved at se, at der er en sammenhæng mellem længere åbningstider for barer i Indre By og den bandekrig, vi ser i andre dele af København. Her er uskyldige forbipasserende blevet livsfarligt såret, og politiet opfordrer unge mænd til at tænke over, hvor de færdes.

Sådan er situationen ikke i Indre By, og vi lytter faktisk.

24. august skal Borgerrepræsentationen behandle en ny restaurations- og nattelivsplan, som skal begrænse generne fra nattelivet. Vi har styrket kommunens støjvagter og indført et stop for nye nattilladelser i Nørre Kvarter og Gothersgade.

Jeg er åben for, at stoppet kan udvides til flere gader i Indre By for at sikre balance mellem et levende natteliv og beboernes nattesøvn.

Som overborgmester er jeg lige nu mest optaget af situationen på Nørrebro, i Nordvest og andre dele af byen. Den handler om noget andet end larm i Indre By og skal først og fremmest løses af politiet.

Fra kommunens side skal vi arbejde hårdt på at forebygge, at unge rekrutteres til bander. Jeg håber på, at politiet, med hjælp fra kommunen, snarest får sat en stopper for bandernes uacceptable fremfærd.

Den prioritering håber jeg, at Amnon Lev kan se fornuften i.