Spotify har talt: Her er danskernes festivalfavoritter

Streamingtjenesten Spotify har undersøgt, hvad danskerne lytter mest til blandt de bands, der optræder på dette års Roskilde Festival - og det er ikke The Rolling Stones, der ligger nummer ét.

Canadiske Drake optræder i Forum i København mandag d. 3 marts 2014. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvilke numre er de mest populære, når danskerne skal varme op til årets Roskilde Festival? Streamingtjenesten Spotify har kigget statistikkerne igennem og konklusionen er overraskende. Hovednavnet The Rolling Stones ligger ikke på en førsteplads, men kommer først ind på listen som nummer seks med hittet "Gimme Shelter". 

Til gengæld er Drake, der lukker festivalen søndag aften den absolut mest populære med hittet "Hold On, We're Going Home". På andenpladsen kommer MØ med "Don't Wanna Dance" efterfulgt af Arctic Monkeys "Do I Wanna Know".

LÆS OGSÅ: Musikfestivalerne er i hård kamp

I det hele taget indeholder listen en god blanding af både danske og internationale navne - nøjagtig som Roskilde Festivals program. Bemærkelsesværdigt er det dog, at man blandt de 15 mest spillede navne finder hele to navne, der ikke optræder på det officielle program, men derimod spiller under de såkaldte warmup-dage, der lige nu afvikles på festivalen.

På en 11. plads finder man således Karl William fra aarhusianerkollektivet Hukaos, der med sit hit "Foruden at Forgude" har fået godt fat i danskerne og på en 14. plads fremadstormende The Minds of 99, der spillede på festivalen mandag aften og naturligvis leverede øjeblikkets radiohit "Det er Knud Som er Død".

LÆS OGSÅ:  »Min mor hjalp mig med at finde tilbud på sprut«

LÆS OGSÅ: »Hvor ligger Camp Slesk?« ... og andre festivaludfald

SPOTIFY: Lyt til hele Top 15-listen