Det bør Roskildes poptøser høre

Berlingskes musikredaktion har et bud på fem popnavne, du skal høre på Roskilde Festival. Varm op med deres hits lige her.

Mø, Chromeo, HAIM og Damon Albarn Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Haim

Det Los Angeles-baserede rockband Haim har oplevet et massivt hype det seneste år. Dels fordi bandet består at de tre søstre Este, Danielle og Alana, men også fordi de sammen med trommeslager Dash Hutton leverer en vanedannende gang poprock inspireret af 70ernes og 80ernes lyd med et snert R&B.

Aktualitet: Haim er for øjeblikket på vej rundt på en større festivalturné med en fortrinsvis kort sætliste, da de ikke har så mange numre på repertoiret. Egne sange bliver dog ofte suppleret op med covers som Fleetwood Macs »Oh Well« og Beyoncés »XO«. Seneste album: »Days Are Gone« (2013). 

Lyt til: »The Wire« fra »Days Are Gone«

Læser du på smartphone eller tablet? Lyt til Haim her.

Haim spiller  fredag klokken 18.30 på Arena

Damon Albarn

Pop er et for snævert begreb for britiske Damon Albarn, der nysgerrigt bevæger sig rundt i genrer og verden om det så er islandsk støjrock eller kinesisk opera. Den tidligere forsanger fra britpopbandet Blur er en fantastisk alsidig musiker, der konstant afsøger egne kunstneriske grænser og samtidig er en forrygende livemusiker.

Aktualitet: Damon Albarn kommer frisk fra en mindre turné i USA med en sætliste, der både byder på nye numre fra hans soloalbum og Gorillaz-klassikere og et enkelt Blur-nummer. Seneste album: »Everyday Robots« (2014).

Lyt til: »Feel Good Inc« fra Gorillaz-albummet »Demon Days«

Læser du på smartphone eller tablet? Lyt til Gorillaz her.

Damon Albarn spiller klokken 20 fredag på Arena

Vores egen MØ er nok det stærkeste kort vi har internationalt lige nu og sangerinden med det borgerlige navn Karen Marie Ørsted gør det godt for øjeblikket. Med en fortid i punkmusikken har hun formået at trække det anarkistiske og umiddelbare ind i et forførende popunivers, der trækker på R&B og retro-poppen. 

Aktualitet: Efter sin USA-turné har MØ nu taget hul på en europæiske festivalsæson og sætlisten byder naturligvis på alle numrene fra hendes debutalbum. Og en enkelt cover fra hendes idoler Spice Girls med »Say You’ll Be There«. Seneste album: »No Mythologies To Follow« (2014). 

Lyt til: »Dust Is Gone« fra »No Mythologies To Follow«

Læser du på smartphone eller tablet? Lyt til Mø her.

Mø spiller klokken 18 søndag på Arena

Future Islands

Beviset på, at man kan opnå international berømmelse, hvis man har hjertet med i det man laver og i øvrigt får spilletid på et af de store amerikanske talkshows. Det fik Future Islands hos David Letterman i marts måned i år og den optræden leverede så meget omtale, at de med ét slag opnåede stjernestatus. 

Aktualitet: Er i gang med en Europa-turné fortrinsvist med en god blanding af numre fra deres fire album. Seneste album: »Singles« (2014).

Lyt til: »Seasons (Waiting On You)« fra »Singles«

Læser du på smartphone eller tablet? Lyt til Future Islands her.

Future Islands spiller klokken et fredag på Avalon

Chromeo

Chromeo er retrofunk på en måde, så man føler sig hensat til 80erne. Og det selvom den canadiske duo først blev dannet i 2002. Der bliver leveret partydisco så ingen kan stå stille og med fire album i ryggen har de nok materiale til at holde en hel aften på kogepunktet.

Aktualitet: Er i øjeblikket på turné rundt i Europa, hvor de spiller på en række af de store festivaler med en gang blandede bolsjer, der indeholder duoens mest dansable hits. Seneste album: »White Women« (2014). 

Lyt til: »Needy Girl« fra »She’s In Control«

Læser du på smartphone eller tablet? Lyt til Chromeo her.

Chromeo spiller klokken 02:15 lørdag på Avalon