Er du en desperat singlefar? En festabe på SU? Find din festival her

Hvilken festival skal du vælge? Berlingskes musikredaktør giver her sine bud.

Er du en musikalsk feinschmecker, der hellere sætter en vinylplade end en cd på? Så er Vanguard i Søndermarken i København nok noget for dig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til den desperate singlefar: Langelandsfestival. Rudkøbing, 19. - 26. juli

Langelandsfestivalen promoverer sig selv som »100 procent familiefestival« fyldt med hygge og musik. Det indebærer blandt andet masser af underholdning, show og musik for hele familien samt et decideret børneland, der strækker sig over fire fodboldbaner. Samtidig har festivalen oprettet en række forskellige camps alt efter temperament. Således kan man vælge, om man vil bo i »Familie Camp«, »Campingvogns Camp«, »Sjov for børn Camp«, »Ung Camp« og selvfølgelig »Single Plus Camp« for singleforældre med børn.

Musik: Rasmus Seebach, Thomas Helmig, Mads Langer, Sømændene, Anne Linnet, Zididada, Rasmus Walter, Birthe Kjær, Danser med Drenge, Rasmus Nøhr m.fl.

LÆS OGSÅ: »Min mor hjalp mig med at finde tilbud på sprut«

Til den musikkyndige: Vanguard Festival. Søndermarken i København, 1. - 2. august

En festival for musikalske feinschmeckere, der hellere sætter en vinylplade end en cd på derhjemme og kan deres musikhistorie tilbage til 60erne og 70erne. Vanguard har på blot to år etableret sig som en rigtig storbyfestival med lækre madboder i Søndermarken, der også giver mulighed for at medbringe picnickurv i de afslappede omgivelser. Vanguard har ikke noget campingområde, så man er henvist til at finde overnatning andre steder.

Musik: The Roots, Babyshambles, George Clinton, Method Man & Redman, Neneh Cherry, The Savage Rose, Death, KIDD, Little Dragon, The Coup m.fl.

LÆS OGSÅ: Musikfestivaler i hård kamp

Til den festglade SU-modtager: Scandinavia Reggae Festival. Refshaleøen København, 29. - 30. august

Det handler om kærlighed og duvende rytmer, når Scandinavia Reggae Festival forsøger at give en stor musikalsk krammer. Reggae, ska, dancehall og andre afarter har oplevet en eksplosiv popularitet de senere år og her samles det hele over to dage. Som en af de få festivaler i København er der mulighed for teltovernatning i festivalens egen »One Love Camp«, men pladsen er begrænset, så det er først til mølle.

Musik: Alpha Blondy & The Solar System, Bikstok Røgsystem, Busy Signal & High Voltage Band, Chronixx & Zinc Fence Redemption, General Knas & Hot This Year Band, Højer Øye, Klumben & Raske Penge, Tanya Stephens & Royal Roots Band, Rootman Hifi, Raappana & Sound Explosion Band m.fl.

LÆS OGSÅ: Det bør Roskildes poptøser høre

Til den meget danseglade: Corabelle Hedeland, Hedehusene 23. august

Roskilde Festivalens nye elektroniske musikfestival Corabelle er for dem, der godt kan lide at danse til den lyse morgen. Nogle vil kalde det et rave, men Corabelle har store ambitioner om at skabe et større unikt elektronisk univers både musisk og scenisk med masser af overraskelsesmomenter og samtidig give publikum følelsen af at være en del af et stort fællesskab. Man kan ikke overnatte på Corabelle, men der bliver sat shuttlebusser ind til at fragte folk til og fra festivalen.

Musik: Chase & Status, Alo Wala, Nina Kraviz, Moodyman, Tropkillaz m.fl

MERE FESTIVAL? Følg Berlingskes kulturredaktion på Roskilde Festival på b.dk/roskilde2014