Hvad satser Lindhardt og Ringhof på?

Vi har spurgt Søren Anker Madsen, der er pressechef hos Lindhardt og Ringhof, hvad de satser på.

Young adult er det store på børnebogsforlaget Carlsen, fortæller Søren Anker Madsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flemming Krogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Inden for fagbøger har vi en ret tydelig tendens i år, med håndværksmæssigt store og lækre bøger, hvor billederne virkelig kommer til deres ret. Der har Lindhardt og Ringhof både Thomas Harders »Besættelsen i billeder« og »Thule på tidens rand« af Kirsten Hastrup, og vi har lige udgivet Dan H. Andersens bog om Tordenskjold, »Peter Wessel Tordenskjold«.

Der er også både en kæmpestor Tour de France-bog og en Karen Blixen-bog på vej, pragtværker, der vejer en 2-3 kilo hver og koster i nærheden af 500 kroner. De er oplagte gaveobjekter, som det er lækre at sidde med, og vi mener jo, at hvis bogen skal kunne noget i fremtiden, så skal man lave noget, hvor folk får en oplevelse ved at sidde med den, som de ikke kan få elektronisk.

Den store roman

Inden for dansk skønlitteratur arbejder vi også rigtig meget med at udvikle nye stemmer. Vi har udgivet en del debutbøger i år, blandt andre Jonas Eika Rasmussens »Lageret Huset Marie«, der er shortlistet til BogForums debutantpris, Lone Theils krimi »Pigerne på Englandsbåden« og Nadia Plesners »Simple Living. Kamp og kunst fra en campingvogn«. Det bliver også noget, vi arbejder med næste år: Nye stemmer, som kan fortælle historier.

Hvad angår den oversatte skønlitteratur, er det fortsat den store roman, der er det store. I efteråret udgav vi Matthew Thomas’ »Vi er ikke os selv«, om en irsk immigrant i 1940ernes Queens, og lige på den anden side af jul udgiver vi den kæmpestore amerikanske roman »City on Fire« af Garth Risk Hallberg, der lige for tiden er »talk of the town« i USA.

På vores børnebogsforlag, Carlsen, er det Young Adult, der for tiden buldrer derudad. Vi har netop udgivet Stephanie Meyers »Liv og død«, der er en gendigtning af »Twilight« i anledning af 10-års jubilæet. Her har hun byttet om på kønsrollerne, så hovedpersonen denne gang er en ung mand, mens vampyrerne er kvinder.«