Her er Grand Prix-værterne

DR har sat navne på de tre værter, der skal styre showet til Det Internationale Melodi Grand Prix i København.

Værterne på årets Eurovision Song Contest er afsløret: Pilou Asbæk (tv), Lise Rønne og Nikolaj Koppel (th) skal sammen sige »Good Evening Europe« i maj ved Eurovision Song Contest i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Det Internationale Melodi Grand Prix 2014 skal afholdes i København 10. maj bliver alle Europas Grand Prix-fans budt velkommen til showet i B&W Hallen på Refshaleøen i København af hele tre værter: Lise Rønne, Nikolaj Koppel og Pilou Asbæk.

Det har DR afsløret på et pressemøde tirsdag.

»Det er noget at et drømmejob. Det er med ærefrygt og blod på tanden, vi nu trækker i arbejdstøjet,« siger Lise Rønne, som har rigelig erfaring som vært både som flerårig vært for X-factor og som vært for Dansk Melodi Grand Prix.

Pilou Asbæk, som bliver beskrevet som den store overraskelse på vært-holdet, har ikke lige så meget vært-erfaring, men har dog en masse scene- og TV-timer på CVet.

»Da jeg blev tilbudt jobbet som vært, var jeg ikke et sekund i tvivl. Det skulle jeg bare. Jeg tror, det bliver den vildeste fest, som alle er inviteret med til,« siger skuespilleren, som især kendt fra DRs dramaserie Borgen, der har været vist i udlandet og vundet internationale priser.

Nikolaj Koppel er TV-vært og tidligere musikchef i Tivoli. Selvom værtsrollen ikke er ny for ham, fortæller han, at Eurovision Song Contest er en helt anden liga:

»Man kan ikke sammenligne denne værtsrolle med særligt meget andet. Det er en opgave i en liga for sig, og jeg vil gøre mit yderste for at få alle kroge af Europa og verden til at føle sig trygge og velkomne,« siger Nikolaj Koppel.

Inden værterne trådte frem på scenen, satte executive producer på showet Pernille Gaardboe nogle ord på, hvorfor DR netop har valgt de tre som værter:
 
Nikolaj Koppel blev beskrevet som »den klassisk værtstype«, Pilou Asbæk er »den uforudsigelige - den frække, som ingen har regnet med«, og Lise Rønne kan »hurtigt komme ind til essensen af seeren som den empatiske vært«.

»Vi har forsøgt at være ambitiøse i vores valg og prøve noget nyt, som ikke er set før,« siger hun.

Sidst Danmark var vært ved det internationale Melodi Grand Prix i 2001, var efter Brødrene Olsens sejr med sangen »Fly on the Wings of Love«. Dengang stod Søren Pilmark og Natasja Crone i spidsen og rimede og remsede sig gennem aftenen.

Før finalen i maj skal det afgøres, hvem der skal være den danske repræsentant i konkurrencen.

Det er offentliggjort, hvem der skal være værter for det danske Melodi Grand Prix 8. marts. Det skal Jacob Riising og Louise Wolff, sidstnævnte var også vært for Dansk Melodi Grand Prix i selskab med Sofie Lassen-Kahlke og Lise Rønne sidste år.

36 lande deltager i musikkonkurrencen.

DEBAT: Hvad synes du om valget af værter til årets internationale Melodi Grand Prix? Deltag i debatten nedenfor eller på Berlingskes Facebook-profil.