Guide: Her kan du slå katten af tønden i København

Weekenden byder på fastelavn, og katten skal slås af tønden, men hvor skal det ske? AOK guider til en række af byens mange tøndeslagninger, hvor der er masser af sjov og ballade.

Katten slås af tønden på Statens Museum for Kunst. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Fastelavnsboller og udklædning

Til fastelavn på Statens Museum for Kunst kan man både være med til at slå katten af tønden, lave et kæmpe fastelavnsbillede og tage med på fastelavnsomvisning, med alverdens udklædninger, som især vil være sjovt at opleve for de mindste.

Når katten er slået af tønden, kan man hygge sig med fastelavnsboller og varm kakao i museumscafeen.

Hvad: Fastelavn på SMK
Hvor: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, København K
Hvornår: 11. februar 2018 kl. 12-14
Hvor meget: Gratis, når du har købt entre


Fastelavn i Carlsberg Byen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

50 kattekonger og -dronninger

Når katten slås af tønden i Carlsberg Byen, er der intet mindre end 50 tønder fyldt med godter, som skal slås ned på dagen. De første tønder slås af kl. 11, og derefter igangsættes en ny tøndeslagning hver time frem til kl. 14.

Børnene bliver opdelt i aldersgrupper, så de mindste slår tønder af sammen osv. Udover, at man kan vinde titlen som kattekonge eller -dronning, kan man også blive kåret som en af de fire bedste udklædte.

Senere på dagen vises teaterforestillingen “Mustafas Kiosk”, der primært er for børn fra fire til 10 år. Stykket består både af musik, sang , dukker og teatermagi og består af hele 17 små scener.

Billetter til “Mustafas Kiosk” kan købes på stedet og koster 25 kr. for børn og 100 kr for voksne.

Hvad: Fastelavn i Carlsberg Byen
Hvor: Carlsberg Byen, København V
Hvornår: 10. februar 2018, kl. 10-15
Hvor meget: Gratis


Læs også: Guide: 9 sjove oplevelser på Københavns museer i vinterferien

Fastelavn på Bryggen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Slå katten af tønden på Bryggen

På Islands Brygge er der både tøndeslagning for store og små. Her deles børnene nemlig op i aldersgrupper, hvor de mindste op til fire år er i en kø, og børn fra fem til 10 år i en anden og så skal der ellers slås til tønden.

Når de to kattekonger og -dronninger er fundet, er der legekoncert for hele familien. For at deltage i festlighederne skal man tilmelde sig. Det kan man gøre her.

Hvad: Fastelavn på Bryggen
Hvor: Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, København S
Hvornår: 11. februar 2018 kl. 12.30
Hvor meget: Gratis med tilmelding


Fastelavnskoncert

På Nørrebro ved Blågårdsplads inviterer Koncertkirken indenfor til fastelavnskoncert, hvor Piraten Peter og hans kattetarme-orkester spiller en 45 minutters koncert for både voksne og børn.

Efter koncerten rykkes der udenfor i Koncertkirkens gård, hvor der vil blive slået katten af tønden.

Hvad: Fastelavnskoncert
Hvor: Koncertkirken, Blågårds Pl. 6A, 2200 København N
Hvornår: 11. februar kl. 13-14.30
Hvor meget: 80 kr. for voksne og 20 kr. for børn


Tøndeslagning i teater

Teatret Riddersalen på Frederiksberg er mere end 100 år gammelt og rummer masser af eventyr og historie. På scenen har kulturpersonligheder som Storm P, Liva Weel og Jytte Abildstrøm bl.a. stået. Men 11. februar er det børnene, der er i rampelyset, når der inviteres indenfor i teatret til fastelavnshygge for hele familien.

Så find jeres bedste udklædning frem og deltag i tøndeslagning 11. februar i det eventyrlige teater.

Hvad: Slå katten af tønden i Riddersalen
Hvor: Riddersalen, Allégade 7-9, Frederiksberg
Hvornår: 11. februar 2018 kl. 10-12
Hvor meget: 80 kr. for voksne og 20 kr. for børn


Fastelavn på Nationalmuseet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Børneteater og tøndeslagning

Nationalmuseet inviterer indenfor lørdag 10. februar til fastelavnshygge. Her kan man møde de to arkæologer Liv og Lasse, der er på jagt efter fastelavnens historie. Mens de to graver efter katten i tønden, kostumet og andre traditioner, fortæller de om fastelavnens historie med sang og musik.

Efterfølgende kan man deltage i tøndeslagning med søde sager og præmier til alle kattekonger og -dronninger. Under festlighederne kan der købes varm kakao og fastelavnsboller i cafeen.

Billetter kan købes på natmus.dk eller i Informationen på dagen.

Hvad: Fastelavnsfest på Nationalmuseet
Hvor: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, Prinsens Palæ, København K
Hvornår: Lørdag 10. februar kl. 12-13.30
Hvor meget: 85 kr. for voksne og 50 kr. for børn inkl. entre til museet


Læs også: Gå bananas i millioner af Lego-klodser i vinterferien

Slå katten af tønden i Saxogade

Der inviteres igen i år til masser af fastelavnshygge i Saxogade på Vesterbro, når der afholdes en inkluderende og regnbuefarvet fastelavnsfest for alle familier i København.

Der vil være ansigtsmaling for de små, og kl. 13 er der tøndeslagning for de to til fem årige, og kl. 13.30 for de lidt større fra fem til 13 år.

Kl. 14 kåres kattekonger og -dronninger. Og mens alle festlighederne står på byder Café Sonja på fastelavnsboller.

Hvad: Fastelavn i Saxogade
Hvor: Saxogade, København V
Hvornår: 10. februar 2018 kl. 10-15
Hvor meget: Gratis


Fastelavn på Cirkusmuseet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Ansigtsmaling og cirkussjov

På Cirkusmuseet kan man komme til fastelavnsfest med masser af gratis aktiviteter. Her kan de små bl.a. bliver sminket, lave deres egen maske eller hat og udforske museets cirkusudstilling.

Når katten er slået af tønden, kan man opleve børne- og ungecirkuset »Cirkus Arcus« i Fægtesalen, som byder på masser af sjove cirkuskunster.

Hvad: Fastelavn på Cirkusmuseet
Hvor: Cirkusmuseet, Hovedporten 6, Hvidovre
Hvornår: 11. februar 2018 kl. 10-15
Hvor meget: Gratis


Se billederne: Sne og kulde i det gamle København

Fastelavn i Zoo

Kom til fastelavn i Zoo, hvor der er tøndeslagning flere gange om dagen. Søndag 11. februar. kl. 11 er det de helt små op til fire år, der skal finde en kattekonge eller -dronning, derefter kl. 12.30 er det de fem til otte årige, og kl. 14 fra 9 år og op.

Men fastelavn er ikke kun for børn i Zoo. Her kan alle friske forældre også få lov til at svinge køllen og slå bunden ud på deres helt egen voksentønde.

Hvis det er lidt sløjt med udklædningen, er der masser af kostumer at finde i Zooshoppen, hvor der sælges alverdens dyredragter så som flamingo-, giraf- og tigerdragter samt et stort udvalg af alt fra ører, masker, haler, ansigtsmaling og skabeloner til heldragter og hårbøjler.

På dagen 11. februar står sminketeatret også klar ved Zooshoppen, hvor alle kan få lagt en ansigtsmaling mellem kl. 10-13. Her kan de små f.eks. få tegnet et tigeransigt, en farvestrålende sommerfugl eller et fantasidyr man selv finder på.

Når katten er slået af tønden, kan man købe varm kakao og fastelavnsboller i Zoo-cafeen.

Hvad: Fastelavn i Zoo
Hvor: Zoologisk Have, Roskildevej 32, Frederiksberg
Hvornår: 11. februar kl. 10-15
Hvor meget: 180 kr. for voksne og 100 kr. for børn (tre-11 år)


Vinter i Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Fastelavnsfejring i Tivoli

Tivoli har slået dørene op til et spritnyt tema »Vinter i Tivoli«, og i den forbindelse bydes der også på fastelavnstema med tøndeslagning og krea- værksted, hvor man bl.a. kan lave sin egen fastelavnsmaske.

Midt i haven er der også åbnet en stor skøjtebanen foran Nimb. Her vil der være Polarfest søndag 11. februar kl. 12-14. Her kan alle deltage og skøjte til lyden af velkendte børnemelodier.

Der vil også være åben i den nye Pingonesien, som er en gigantisk iglo fyldt med masser af sjov for de mindste. Man kan også kigge forbi til fastelavnshygge i Rasmus Klumps Hus, hvor Klump og Flora er klar med forestillingen »Fastelavn er mit navn«. Efterfølgende kan man hilse på Rasmus Klump og få en krammer.

Hver dag i vinterferien fra 10. til 18. februar slås katten af tønden på Slotspladsen for børn i alle aldre, og der vil bliver kåret kattekonger og -dronninger dagligt samt uddelt slikposer til alle børn der deltager.

Køb billetter til tøndeslagning her.

Hvad: Fastelavn i Tivoli
Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, København V
Hvornår: 10. til 18. februar 2018. Hver dag fra kl. 11
Hvor meget: Entré plus 25 kr. for at deltage i tøndeslagning