Det skal du opleve til Distortion

Er du i tvivl om, hvad du skal opleve til Distortion - og om du overhovedet har lyst til at deltage i den gigantiske gadefest? Vi har bedt tre kendere give deres anbefalinger.

Hvad skal du opleve på Distortion? Vi har fået tre kendere til at give deres anbefalinger til både unge, gamle og dem, der slet ikke ved, de kan lide Distortion.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

De kommende fire dage sætter Distortion sit umiskendelige præg på Københavns gader og pladser. Og efterhånden er der noget for – næsten – enhver smag og alder. Også dem, der egentlig troede, de slet ikke brød sig om Distortion, men alligevel gerne vil være lidt med til festen. Vi har bedt tre erfarne Distortion-kendere give deres anbefalinger:

Christian Wolkoff, musikredaktør hos Soundvenue

For de unge: Red Bull Music Academy-gadefesten
Distortions gadefester er det unge segments årlige hedonisme-højborg, og igen i år står et hav af arrangører klar med stærke (og gratis) musik-lineups. Jeg vil fremhæve Red Bull Music Academys gadefest på Litauens Plads, der blandt andet byder på den amerikanske hiphop-legende Madlib, dancehall-veteranerne Bikstok og r’n’b-håbet Marcus Gordon. Det burde blive en fest. Se programmet her.

For dem i 30-40’erne: iByen-scenen
iByen-scenen ligger godt nok midt på Istedgade, men Vesterbros mest vanvittige fester plejer nu at manifestere sig på Sønder Boulevard og i sidegaderne. Derfor burde der være (relativt) god plads til at nyde koncerterne med intense Katinka, live-stærke Benal og hele Danmarks Bisse. Se programmet her.

For »de gamle«: Stille & Rolig Distortion, arrangeret af P8 Jazz og Master Fatman.
Det lyder ikke helt som klassisk Distortion, vel? Netop derfor er Stille & Rolig Distortion i Ørstedsparken perfekt til alle dem, der gerne vil have en lille fingerspids af festivalfølelsen, men for alt i verden undgå gadefesternes tumultariske scenarier. Her er puder, tæpper, røgelse og zen-stemning, når bl.a. Master Fatman og Uffe står for en anderledes rolig Distortion-oplevelse. Se programmet her.
Se alle Soundvenues anbefalinger her.

Ena Cosovic, dj, producer, voice-over artist og indehaver af pladeselskabet True Rotary Recordings

For de mindste: 31 maj - 1 juni, Skydebanegade og Ørstedsparken
BørneDistortion er ved at blive en forankret del af ravesegmentets udfoldelser, hvilket både er hyggeligt og så fint. Distortion har efterhånden huseret i Københavns gader i mere end et årti, hvilket jo betyder at de fleste festivalsgængere nok selv er blevet forældre. Nu findes der et hyggeligt initiativ, hvor forhenværende ravere kan mødes med deres børn og nye godt af musik og alskens børneaktiviteter. Se programmet her.
https://www.facebook.com/events/1474489912615470/

For dem som ikke er til Distortion:  1. juni, Istedgade 54
FolkeDistortion fik sit indtog under gadefesterne sidste år og gentager nu successen.  Det handler om live folkemusik, og jeg må ærligt indrømme, at jeg personligt ikke selv kender til de spillende artister, men det giver vel kun et større incitament for at begive sig ud på opdagelse. Musikken er i hvert fald markant anderledes end den elektroniske sky, man ellers bevæger sig rundt i. Se programmet her.

For dem som elsker Distortion, men vil høre lidt mere sofistikeret dansemusik: 1 juni, Sønder Boulevard 69
Den københavnske techno og house klub rykker for første gang ud til Distortion og deltager i gadefesten. Klubben har i 12 år været kendt internationalt for elektronisk musik i høj klasse, og det tager klubben med sig når de rykker ud med deres residents på scenen på Sønder Boulevard. Så hvis ikke man er til rowdy bass musik, er dette en god scene at besøge. Se programmet her.

 

Pelle Peter Jensen, dj og radiovært på P3.

For de unge: Omar Souleyman, Distortion Ø på Royal Container fredag 21.20.
Distortion handler vel om at opleve noget nyt. Og derfor skal de unge opleve den syriske bryllupssanger Omar Souleyman, der sammen med en keyboarspiller dukker op i fuldt ornat og spiller, som var man til en ægte syrisk bryllupsfest. Det er en sjov musikoplevelse, som de nok ikke ville få andre steder. Musikken er meget anderledes og ret svær, men det er nok sundt - man skal også opleve andet end en masse basdrops. Og det ender altid med at blive en ret vild stemning, fordi mange af de ting, der fungerer i elektronisk musik, også fungerer i hans genre.

For de 30-40 årige: Mura Masa, Distortion Ø på Royal Container fredag 22.30.
Mura Masa er en fremadstormende britisk producer, som laver samplebaseret elektronisk hiphop. Han bruger nogle meget organiske lyde, så hvis man er ved at være træt af det meget kantede og plasticlydene, som også kan præge Distortion, er han et fint alternativ, en lidt mere analog udgave af ravemusikken, som vil passe meget godt i temperament og nyskabelse til dem, der egentlig troede, de havde hørt alt, hvad der er at høre på Distortion. Se Programmet til begge arrangementer her.

For de ældre: Daily Dak holder fest på Slotsgade onsdag kl. 16-22 og i Tekno Tunnel til Distortion Ø fredag 20-07.
De ældre, der ikke tror, Distortien er noget for dem, men alligevel tager derhen, skal selvfølgelig opleve det mest vanvittige overhovedet. Daily Dak-scenen er opkaldt efter lyden »dakkedakdakkedak« – noget af det mere ekstreme elektroniske, du finder på Distortion. Musikken og menneske, der dyrker den, er nok lige syntetiske. Menneskene er fulde af steroider og kemikalier i menneskene og det hele er lavet på en dårlig computer. Men der er en fantastisk energi,og hvis man skal prøve at forstå noget, synes jeg, skal man møde det full frontal. Distortion er jo netop til, for at man finde det, man ikke vidste, man godt kan lide. Og det kan netop ske i mødet med den vildskab og de mennesker, der elsker det, at man kan lære at forstå, hvorfor noget er fedt. Hvis man ikke er klar til at møde »larmen« på Distortion med åbent sind, er det nok sjovest for alle, at man bliver hjemme.« Se programmet her.