Bill Cosby hyrer Michael Jacksons advokat

Tom Mesereau, der fik frikendt Michael Jackson for pædofilianklager i 2005, er nu på Bill Cosbys hold.

Bill Cosby Fold sammen
Læs mere
Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ

Når Bill Cosbys sag om seksuelle overgreb skal for retten i november, ruller han det tunge artilleri ind i Montgomery County Common Pleas Court i Pennsylvania.

På den tidligere populære komiker og skuespillers Twitter fremgår det, at Tom Mesereau, der fik Michael Jackson frikendt for pædofilianklager i den ekstremt medieomtalte sag fra 2005, er blevet hyret som Cosbys advokat.

Allerede i januar 2016 udtrykte Tom Mesereau over for netværket MSNBC, at sagen om Cosby lignede Michael Jacksons skandalesag en hel del.

»De globale medier havde allerede dømt ham og affejet ham som affald,« sagde Tom Mesereau om popstjernen Michael Jackson.

»Jeg synes, det er noget lignende, der sker nu. Jeg kender ikke hr. Cosby, jeg kender ikke beviserne, jeg kender ikke anklageren. Jeg mener blot, han har ret til retfærdig rettergang,« fortsatte han.

»Og efter at have gået det igennem, som jeg gjorde med Michael Jackson, er jeg lidt alarmeret over den negative folkestemning mod Cosby,« sagde Tom Mesereau til MSNBC.

Bill Cosby er anklaget for at have bedøvet og begået overgreb på Andrea Constand i 2004. Han nægter sig skyldig.

I alt har omkring 60 kvinder anklaget Cosby for at have udsat dem for seksuelle overgreb.

Mange af sagerne er dog juridisk forældede, og sagen i Pennsylvania er derfor den eneste, som indtil videre har ført til en strafferetlig behandling.

Ud over Tom Mesereau består Cosbys advokathold af advokaterne Kathleen Bliss og Sam Silver. Sagen mod den amerikanske komiker bliver genoptaget 6. november