Narkobaronen »El Chapo« vil sagsøge Netflix for bagvaskelse

"El Chapo" Guzman vil sagsøge Netflix. En mand fra Californien besøger Disneyland 2000 dage i træk. Tidligere CIA-ansat er sigtet for at spionere for Kina. Få overblikket over nattens nyheder her.

Serien "El Chapo" havde premiere i april og portrætterer Guzman som en skruppelløs forbryder. Den skader hans ry og rygte, mener advokat Jose Refugio Rodriguez. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Narkobaronen "El Chapo" vil sagsøge Netflix for bagvaskelse

Den mexicanske narkobaron Joaquin "El Chapo" Guzman vil sagsøge produktionsselskaberne Netflix og Univision for bagvaskelse. Det oplyser en af hans advokater torsdag.

Serien "El Chapo" havde premiere i april og portrætterer Guzman som en skruppelløs forbryder. Den skader hans ry og rygte, inden han skal forsvare sig ved en føderal domstol i USA næste år, mener advokat Jose Refugio Rodriguez.

- Der sker ting i serien, som ikke stemmer overens med virkeligheden. Det er en alvorlig krænkelse af Guzmans ret til at blive betragtet som uskyldig, indtil andet er bevist, siger Refugio til den mexicanske radiostation Formula.

Joaquin Guzman er anklaget for at have stået i spidsen for et af verdens største narkoimperier.

Han har tidligere truet med at sagsøge Netflix på grund af serien. Det har dog ikke forhindret selskabet i at udgive den.

Guzmans advokat siger, at han endnu ikke har haft mulighed for at diskutere søgsmålet med sin klient, da klienten befinder sig i en isolationscelle i New York.

60-årige "El Chapo" bliver repræsenteret af to offentlige forsvarer under den kommende retssag. Det skyldes, at de amerikanske myndigheder har afvist at lade ham repræsentere af hans mexicanske hold af forsvarere.

"El Chapo", der var leder af Sinaloa-kartellet, sidder isolationsfængslet, efter at han to gange har formået at undslippe fængsler i Mexico.

Han blev senest anholdt i 2016 efter en stor og intensiv menneskejagt.

/ritzau/AFP

Cosby planlægger foredragsturné efter afvist sexsag

Bill Cosby planlægger en række foredrag på amerikanske rådhuse, hvor han vil tale med unge mennesker om sine erfaringer med det amerikanske retsvæsen. Det siger hans talsmand torsdag.

Det sker, mindre end en uge efter at en sag, hvor han var anklaget for tre tilfælde af seksuelt overgreb mod en kvinde, blev erklæret ugyldig.

- Vi er stadig i planlægningsfasen. Vi ser på byer, hvor vi kan få dette til at ske. Vi har ingen dato endnu, siger talsmanden Andrew Wyatt.

Talsmanden oplyser, at Cosby har modtaget hundredvis af opkald fra folk, der vil høre om komikerens forhold til det amerikanske retsvæsen.

- De er nødt til at være opmærksomme på, at sådan nogle ting kan ske for dem, hvis det kan ske for Bill Cosby, siger Wyatt.

- Dette kan ske for alle unge mennesker, især unge atleter, og de er nødt til at vide, hvad der kan ske, når de fester, siger Wyatt på tv-stationen WBRC.

En dommer i Norristown, Pennsylvania, besluttede lørdag, at man måtte opgive at nå frem til en afgørelse i sagen mod den amerikanske komiker.

Nævningene havde meddelt, at de var "håbløst" kørt fast og ikke kunne nå til enighed. Derfor erklærede dommeren sagen ugyldig.

Den 79-årige Bill Cosby stod anklaget for tre tilfælde af overgreb, der hver kunne give op til ti års fængsel samt en bøde på 25.000 dollar.

Cosby var anklaget for at have bedøvet og begået overgreb på Andrea Constand i 2004.

I alt har omkring 60 kvinder anklaget Cosby for at have udsat dem for seksuelle overgreb. Det har sat en stopper for den 79-årige skuespillers lange karriere. Komikeren virker dog opsat på at vende tilbage.

- Mr. Cosby vil vende tilbage til sit arbejde, siger Andrew Wyatt.

Anklagemyndigheden har lovet, at sagen mod Bill Cosby skal genoptages. Dommeren i den netop afviste retssag har oplyst, at det formentlig vil ske inden for de næste fire måneder.

/ritzau/

Veninde til ekspræsident i Sydkorea får tre års fængsel

En tidligere veninde til Sydkoreas afsatte præsident, Park Geun-hye, er ved en domstol i Seoul fredag blevet idømt tre års fængsel for at presse et sydkoreansk universitet til at favorisere sin datter, Chung Yoo-ra. Det skriver nyhedsbureauet Yonhap på sin hjemmeside.

Fredagens afgørelse er den første i en række af anklager mod 61-årige Choi Soon-sil, der også beskyldes for millionsvindel.

Det skal ifølge anklageren være sket ved, at hun har udnyttet sit venskab med præsidenten til at presse millioner ud af en række sydkoreanske virksomheder.

Pengene er ifølge anklagerne gået til et skuffeselskab, som Choi Soon-sil kontrollerede, og som datteren angiveligt var medejer af.

Retten afgjorde fredag, at Choi Soon-sil har ignoreret love og procedurer på vejen mod at sikre datterens succes.

Således er hun dømt for at få det private universitet Ewha Womans University til at favorisere den 21-årige datter, Chung Yoo-ra.

Retten dømte også den tidligere præsident for universitetet og den tidligere direktør for optagelse på universitetet til henholdsvis to og halvandet års fængsel for at efterkomme Choi Soon-sils ønsker.

- En mor ønsker altid det bedste for sit barn, men her gik hun (Choi Soon-il, red.) for langt, lyder en del af begrundelsen fra dommeren.

Den sydkoreanske korruptionssag har trukket tråde så langt som til Aalborg-forstaden Gug.

Her blev den omtalte datter, Chung Yoo-ra, nemlig anholdt af Nordjyllands Politi 1. januar i år.

Det skete efter et tip fra en sydkoreansk journalist, da kvinden var internationalt efterlyst af Sydkorea for medvirken til omfattende økonomisk kriminalitet.

Hun blev udleveret til de sydkoreanske myndigheder i slutningen af maj og løsladt få dage senere.

- Det vigtigste bevismateriale er blevet indsamlet, og Chung Yoo-ras rolle i skandalen er blevet efterforsket.

- Det er svært at se nødvendigheden af, at hun skal forblive i myndighedernes varetægt, lød det i en erklæring fra Seouls centrale distriktsdomstol i begyndelsen af juni ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den unge sydkoreaner er en anerkendt dressurrytter, der tidligere har vundet guld ved Asian Games.

/ritzau/

Mand fra Californien besøger Disneyland 2000 dage i træk

Som et af verdens største underholdningsselskaber er The Walt Disney Company vant til fans, der elsker selskabet bag Mickey Mouse, Snehvide og Peter Plys. Men særligt én fan må siges at have overgået dem alle.

Således markerede 44-årige Jeff Reitz fra Huntington Beach i det sydlige Californien en milepæl torsdag. Det var nemlig dagen, hvor han havde besøgt forlystelsesparken Disneyland i den amerikanske delstat 2000 dage i træk. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Det er noget, jeg gør for at sikre, at tilværelsen bliver ved med at være sjov, fortæller han til det lokale medie The Orange County Register.

Det hele begyndte i 2012, da Jeff Reitz, der har årskort til forlystelsesparken, besøgte stedet med sin ven Tonya Mickesh.

De var begge arbejdsløse på det tidspunkt, og de brugte deres daglige besøg i parken som et slags åndehul.

Senere samme år fandt de begge arbejde, og efter at have besøgt parken hver dag hele foråret, blev de belønnet med en nat i den 200 kvadratmeter store luksussuite på stedet, the Disneyland Dream Suite.

Derfra fortsatte Jeff Reitz uden sin ven, og i 2014 markerede han 1000 dage i træk.

I dag besøger han nogle dage parken alene og andre dage med sin kæreste, Karen Bell.

På grund af sit arbejde besøger han i hverdagene stedet enten om eftermiddagen eller om aftenen, mens hans besøgstider i weekenden kan variere.

Jeff Reitz, der er en veteran fra det amerikanske luftvåben, har minder fra parken, fra da han blot var to år gammel, fortæller han.

Blandt andet kan han huske, at han prøvede "The Matterhorn", der er en bobslædeforlystelse opkaldt efter et bjerg i Alperne.

Det er stadig hans yndlingsforlystelse den dag i dag.

- Jeg har minder fra at prøve den med min mor, mens jeg holder fast i mit hyggetæppe, siger han til The Orange County Register.

- Jeg elsker at sidde forrest, holde fast i håndtaget og læne mig ind i svingene.

/ritzau/

Tidligere CIA-ansat er sigtet for at spionere for Kina

En tidligere ansat i det amerikanske udenrigsministerium og i forsvarsindustrien mistænkes for at have solgt fortrolige militærdokumenter til en kinesisk agent på rejser til Shanghai i marts og april. Det oplyser det amerikanske justitsministerium torsdag.

Den 60-årige Kevin Mallory risikerer ifølge nyhedsbureauet Reuters at få en fængselsdom på livstid, hvis han findes skyldig.

Mallory blev torsdag pågrebet og varetægtsfængslet.

Han er sigtet for at have forsynet repræsentanter for en fremmed regering med informationer om det nationale forsvar og for at have afgivet falsk forklaring til efterforskere fra forbundspolitiet, FBI. Det skriver The Washington Post.

To amerikanske regeringskilder oplyser til avisen, at Mallory i sin tid som offentligt ansat arbejdede for efterretningstjenesten CIA.

Ifølge sigtelsen har han modtaget 25.000 dollar for at sælge hemmelige dokumenter.

- Dit mål er at skaffe informationer, og mit mål er at blive betalt, skrev han ifølge anklageskriftet til sin kinesiske kontakt i begyndelsen af maj.

Fra 1990 til 2012 var han udstationeret i Irak, Kina og Taiwan, og han taler flydende mandarin. Frem til 2012 havde han adgang til tophemmelige militærdokumenter.

Gennem sociale medier fik han i februar kontakt med en kineser, som planlagde en rejse for Mallory til Shanghai måneden efter og et møde med kinesiske efterretningsfolk.

De oplærte angiveligt Mallory i at anvende et særligt kommunikationsapparat til sikkert at videresende hemmelige dokumenter.

Mallory afviser beskyldningerne og hævder, at han kun har forsynet den kinesiske agent med to rapporter, som han selv har lavet.

Fredag er der en indledende retshøring i sagen ved forbundsdomstolen i Alexandria i delstaten Virginia.

Ifølge The Washington Post fremgår det ikke af retsdokumenterne, hvilke former for oplysninger han menes at have solgt.

/ritzau/

Trump vil have NFL-holdejer som ambassadør i Storbritannien

USA's præsident, Donald Trump, vil nominere New York Jets-ejer og en af sine venner Woody Johnson til posten som amerikansk ambassadør i Storbritannien.

Det oplyser Det Hvide Hus i en erklæring torsdag lokal tid ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Milliardæren og ejeren af det amerikanske fodboldhold, der spiller i den professionelle liga, NFL, skal dog først godkendes af Senatet.

70-årige Woody Johnsons nominering er ventet. Under en frokost i januar henviste Donald Trump til klubejeren som "ambassadør" og sagde, at Johnson var "på vej til St. James's".

I Storbritannien er den formelle titel på den amerikanske ambassadør i landet "USA's ambassadør til Domstolen til St. James's".

The New York Times beskriver ambassadørposten i Storbritannien som en post, der altid gives til en velhavende sponsor, som bruger ambassadørboligen til at blive en del af Londons eksklusive selskab på den sociale scene.

Ambassadørjobbet under præsident Donald Trump bliver dog usædvanligt udfordrende, efter premierminister Theresa May skal forhandle briternes exit fra EU på plads.

Samtidig skal USA og Storbritannien forsøge at nå til enighed om en handelsaftale.

Donald Trump støtter Storbritanniens farvel til EU, men han har også gjort det klart, at handelsaftaler, der ofte tager årevis at forhandle på plads, skal favorisere USA.

Woody Johnson, der er oldebarn til stifteren af det multinationale medicinalkonglomerat Johnson & Johnson, har længe balanceret mellem sine to passioner: Amerikansk fodbold og politik.

Han var ifølge The New York Times et fremtrædende medlem af den republikanske præsidentkandidat Mitt Romneys fundraising-kampagne i 2012.

Den gang udtalte Johnson, at han hellere ville have, at Mitt Romney vandt præsidentposten, end at New York Jets vandt fodboldsæsonen. Ingen af delene skete.

Oprindeligt støttede Woody Johnson Jeb Bush, som forsøgte at blive opstillet som republikansk kandidat ved præsidentvalget sidste år. Senere er Johnson dog blevet en aktiv og entusiastisk tilhænger af Donald Trump.

/ritzau/

LÆS MERE