Basim: Godt for verden, at Conchita vandt

Den danske MGP-deltager Basim hylder sin østrigske konkurrent, som lørdag vandt musikkonkurrencen. Det er svært at vinde over kvinder med skæg, forklarer han.

Foto: FLINDT MOGENS / POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks deltager ved lørsdagens store Eurovision Song Contest er meget tilfreds med sit resultat i konurrencen, hvor han blev nummer ni. Det fortæller han ifølge BT efter sin optræden på Refshaleøen.

»Jeg er sindssygt glad og sindssygt stolt for en top ti. Der er 37 lande, der har deltaget, og jeg er overlykkelig for min placering. Nu glæder jeg mig til at tage det næste skidt ud i den store verden. Det her var bare et mikroskridt på vejen,« forklarer den 21-årige Basim.

Han erkender, at han var oppe mod en svær modstander i form af konkurrencens vinder, den østrigske Conchita Wurst med det markante skæg.

»Det er svært at stille op mod en kvinde i fuldskæg. Jeg kan ikke engang selv få fuldskæg, så det er svært at hamle op med,« sagde han med et skævt smil, men samtidig forsikrede han også, at den østrigske drag var den helt rigtige vinder.

»Det er helt sikkert de rigtige farver, der vandt. Og det er godt for verden, at Conchita Wurst har vundet.«

Ifølge Basim kan den østrigske vinder være med til verden mindre snæversynet.

»Jeg tror, vi mennesker får større øjne ud mod verden. Og det lærer os at se på mennesker indeni og ikke udenpå,« forklarer han ifølge BT.