Homomedier takker østrigsk Eurovision-vinder

Efter sejren ved Eurovision takkede flere homoseksuelle medier vinderen Conchita Wurst for det arbejde og den opmærksomhed, som nu kommer på homomiljøet rundt omkring i Europa.

Guldet regner ned over Conchita Wurst under sin vinder-optræden ved Eurovision-finalen lørdag med sangen »Rise Like A Phoenix«. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dér står Conchita Wurst med armene ud til begge sider som kristusstatuen i Rio de Janeiro, mens pressefotograferne kravler oven på hinanden for at få det perfekte billede. Lokalet til det officielle vinderpressemøde efter Eurovision Song Contest glimter af kamerablitz.

Og mens den østrigske vinder får sat sig ved pressebordet, trækker fotograferne tilbage og lader journalisterne kommer til med deres spørgsmål til den skæggede dame fra Østrig. Især de homoseksuelle medier benytter lejligheden til at takke aftenens store stjerne, inden de får mulighed for at stille et egentligt spørgsmål.

»Jeg takker dig for det, du gør for os,« indleder en karseklippet belgisk journalist, inden han formulerer sit spørgsmål, der lyder:

»Hvad vil du gøre for, at regnbuenationen bliver endnu stærkere?«

En hollandsk journalist fra underholdnings- og livsstilmediet OUTtv, der særligt henvender sig til bøsser og lesbiske, takker ligeledes vinderen og vil gerne vide, hvilken forskel sejren nu vil gøre for de homoseksuelle miljøer rundt omkring i Europa.

»Den her Eurovision-familie er baseret på kærlighed og tolerance, og det var ligesom at komme hjem for mig. Jeg håber også, at folk uden for familien kan mærke de følelser,« svarer Conchita Wurst der søndag flyver hjem til Østrig og forsætter sejrsfesten med de mange østrigske Eurovision-fans.