Andreas Bo er Dirch Passer i hyldest til komikeren

I 2016 kunne Dirch Passer være fyldt 90 år. I den anledning skabes en ny musikforestilling over den store komikers liv og karriere.

Andreas Bo og Troels Lyby som Dirch Passer og Kjeld Petersen i »Dirch« Foto: Miklos Szabo Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver Andreas Bo, der kommer til at legemliggøre Dirch Passer, når en ny musikforestilling, »Dirch«, om den store komikers liv og karriere ser dagen lys. Det sker i 2016 – året, hvor hovedpersonen kunne være fyldt 90 år.

Forestillingen har baggrund i filmen »Dirch«, der er blevet set af mere end 500.000 mennesker. Den produceres af Thomas Langkjær Entertainment, Live Nation og Black Box Theatre i Holstebro, og premieren finder sted 18. august i Glassalen i Tivoli. Det var her, Dirch Passer faldt om en septemberaften i 1980, nogle timer før sin død på Københavns Kommunehospital.

 

»Det kan jeg ikke lade være med at få en klump i halsen over, når jeg er der,« siger forestillingens instruktør, Peter Langdal.

Komikeren Carsten Bang, der spiller Stig Lommer i forestillingen, kaldte den på et pressemøde torsdag for »historien om klovnen, der griner inde på scenen og græder ude bagved«, og jo, siger Peter Langdal, det bliver nok en tragikomedie om, hvor hårdt nuets kunst, som teatret jo er, kan være for skuespillere.

»Jeg tror, at der er en kerne af noget almenmenneskeligt i historien om de her mennesker, der det ene øjeblik er helt oppe for så i næste øjeblik at være helt nede. Men det er jo de dér spark over skinnebenet, man får, som man lærer noget af.«

 

Andreas Bo har selv stået på scenen i Cirkusrevyen, hvor Dirch Passer fejrede store triumfer. Er det skræmmende at skulle spille Danmarks mest folkekære komiker?

»Nej, slet ikke. Det dér med, at man skal sige »uh, det er en store ære, og det er angstfyldt at skulle spille Dirch Passer« – nej! Det bliver kun sjovt. Jeg kan godt finde ud af både at være sjov og ligne andre. Det vigtige er, at det hele ikke bliver en patetisk kavalkade over Andreas Bo, der forsøger at ligne Dirch Passer.«

Urkomiske Dirch

Andreas Bo siger også, at for ham står Dirch Passer for det urkomiske: En mand, der går ind på scenen og på de første minutter fortæller os, at vi skal bare slappe af, at han har helt styr på det her.

»Han står for den komik, jeg elsker,« siger Andreas Bo.

Dirch Passers gamle medspiller Kjeld Petersen spilles i forestillingen af Troels Lyby, mens Robert Hansen får rollerne som to af de væsentligste teatermakkere i Dirch Passers liv efter Kjeld Petersen, Ove Sprogøe og Preben Kaas. Blandt de øvrige medvirkende er Sys Bjerre, Mathilde Norholt og Kaya Brüel. Forestillingen kan ses i Glassalen frem til 18. september, herefter tager den på turné rundt i landet.