Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

16 brutale overfald i et villakvarter på et halvt år: Den borgerlige regering svigter totalt

Alle signalementer i de verserende sager i København peger ellers på gerningsmænd med ikke-vestlig herkomst. Løsningen? Mere politi på gaderne, flere udvisninger og et stop for indvandring fra Afrika og arabiske lande. Men det blæser regeringen på.

Kasper Støvring Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

En dreng er en aften på vej hjem fra fodboldtræning og går på stien i et helt almindeligt villakvarter. Drengen er næsten hjemme. Men pludselig træder en gruppe på fem mænd ud af skumringens brune dis og slår kreds om ham som sjakaler om deres bytte. To af dem holder drengen fast og en tredje trækker en kniv og fører den for struben af drengen. Drengen tvinges til at udlevere sin pung og mobil. Han tisser i bukserne af skræk og begynder at klynke og ryste. Banden kaster ham mod asfalten og overdynger ham med slag og spark. »Hvis du anmelder det, slår vi dig ihjel,« hvæser en af dem, hvorefter han tramper drengen i hovedet. Så løber de væk.

Hvad sker der med denne dreng?

En glad, aktiv og vellidt dreng er nu blevet traumatiseret, måske for livet. Hvis han slipper for varige fysiske mén, vil han næppe slippe for de psykiske. Han vil fremover mærke følgerne af overfaldet i form af tilbagevende depression, stress, angst og koncentrationsbesvær. I en lang periode vil han ikke turde gå alene, slet ikke om aftenen og ikke engang i nærområdet. Fra det sted, der engang var trygt og hjemligt, pibler rædslerne frem som rotter fra deres skjulesteder. Måske ophører han med at gå til fodbold, og han vil få svært ved at følge med i skolen. Længerevarende psykologhjælp vil hjælpe ham på vej, men både drengen selv, hans forældre, søskende og venner vil lide af følgerne i lang tid fremover. Frygten spreder sig og sætter sig som rustpletter i sindet hos områdets beboere.

For sådan virker vold. Den rå bestialitet er ofte så voldsom, at mange ikke vil kunne passe deres arbejde, skolegang, familie og sociale liv. Posttraumatiske stresssyndromer forhindrer dem i at komme fri af angstens tætte krat.

16 brutale overfald

Nogenlunde sådan er det mange steder i det engang så fredelige Danmark. Som man har kunnet læse i avisen, har der i et område i Valby og Frederiksberg været 16 brutale overfald og røverier inden for et halvt år. Men de berørte og politiet har ikke villet tale om det. Og den borgerlige regering svigter totalt.

Der begås langt mere grov kriminalitet, end mange ved. Faktisk er antallet af anmeldelser på det højeste niveau nogensinde målt af Danmarks Statstik (DST). Nu har vi så fået de seneste oplysninger fra DST om domme, der afspejler den samme tendens. Oplysningerne om de dømtes baggrund er desværre endnu ikke opdateret for det seneste år. Alle signalementer i de verserende sager i København peger ellers på gerningsmænd med ikke-vestlig herkomst.

Antallet af domme til frihedsstraf for voldtægt er mere end fordoblet siden 2014. Der er også en markant stigning i et tiårigt perspektiv. I en undersøgelse foretaget af avisen BT stod personer med anden etnisk herkomst for 10 ud af 12 tilfælde af overfaldsvoldtægter herhjemme. Tilsvarende er der sket en voldsom stigning i antallet af domme for voldsforbrydelser fra 2016 til 2017. Det gælder også for dømte asylansøgere. Bølgen af migranter fra 2015 betød ti pct. mere voldskriminalitet, som en rapport fra den tyske delstat Niedersachsen viste tidligere i år.

Løsningen? Mere politi på gaderne, flere udvisninger og et stop for indvandring fra Afrika og arabiske lande. Men det blæser regeringen på. Den gør sig endda klar til at underskrive FNs migrantpagt, så vi kan få endnu mere indvandring og endnu mindre viden om konsekvenserne. Socialdemokratiet æder regeringens floskuløse forsvar for pagten, og Dansk Folkeparti vil ikke for alvor sætte regeringen under pres.

Imens skrider Danmark år for år længere ned i den sugende voldsspiral.