Udsigt til skattefrit fitness-boom

Arbejdsgiverbetalte fitness-medlemskaber er sød musik i ørerne hos landets fitnessudbydere.

Foto: AFP
FødevareSundhedHos Fitnessworld og Equinox Fitness forventer man flere fødder på kondicykler og løbebånd, skriver Børsen. Det sker i forventningen om, at regeringen får held med sin ambition om, at offentlige og private arbejdsgivere skal kunne tilbyde deres medarbejdere gratis motion i eksempelvis fitnesscentre, uden at medarbejderne beskattes.

Markedschef Peder van der Schaft fra fitness-kæden Equinox Fitnessvurderer, at skattefri fitness vil hjælpe mange til at komme i gang med at dyrke motion.

»Penge har jo en betydning. Kan man derimod få medlemskabet gratis, kan det være, at man spørger sidemanden på arbejdspladsen, om man sammen skal begynde at gå til spinning eller aerobic,« siger han til Børsens FødevareSundhed-tillæg.

Markedschefen i kæden, der har 15 centre og 30.000 medlemmer, forudser, at fitnesscentrene vil kunne mærke effekterne af et lovforslag allerede i ugerne efter at det er blevet vedtaget. Samtidig ser Fitness World et betydeligt uudnyttet potentiale i branchen.

»I de nordiske lande går 10-12 pct. af befolkningen til fitness, mens andelen i Danmark ligger på 7-8 pct. Så der er plads til vækst i et i forvejen voksende marked, hvilket ville være resultatet af arbejdsgiverbetalt fitness-medlemskab,« siger Henrik Rossing, grundlægger og ejer af kæden Fitness World, der har 55.000 medlemmer i dag.