Straarup: "Vi skilles som de bedste venner"

Ordførende direktør Peter Straarup fra Danske Bank og BG Banks nu tidligere topchef Søren Kaare Andersen skilles som venner.

- Det er kommet som en overraskelse for os, at han er blevet lokket til en anden stilling. Jeg har talt med Søren Kaare-Andersen, og vi skilles som de bedste venner, siger Peter Straarup.

Søren Kaare-Andersen tiltræder som administrerende direktør i Roskilde Bank til juli, hvor han skal afløse Niels Valentin Hansen, som går på pension allerede til maj. Det har dog ikke været muligt for den nye direktør at tiltræde tidligere takket være hans hidtidige position hos Danske Bank.

- Vi brød os ikke, om at han begyndte dagen efter, så vi er blevet enige om, at han venter til juli, forklarer Peter Straarup.

Foreløbig har Danske Bank konstitueret vicedirektør i BG Bank Rina Asmussen som direktør for BG Bank, men Peter Straarup ønsker ikke at oplyse, om Rina Asmussen kan blive en varig løsning, og ej heller om banken hellere ser en ny direktør hentet uden for egne rækker.

- Der er ikke taget stilling til, hvad der skal ske endnu. I første omgang har vi gjort det, der er det mest naturlige, nemlig at udnævne den næstkommanderende, siger Peter Straarup.

Sidst i oktober gennemførte Danske Bank en større organisationsændring, og i den forbindelse blev Rina Asmussen medlem af BG Banks ledelse og udnævnt til vicedirektør. Hun har siden da haft ansvaret for enheden Business Development i BG Bank.

RB-Børsen