Nu kan du snart få sparket via e-boks

Når det offentlige går over til digital post, vil fyresedlerne gå samme vej.

Når det offentlige fra 1. november går over til at sende al post via e-boks, vil det formodentligt også inkludere fyresedler for offentligt ansatte. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden længe siger det offentlige farvel til kommunikation på papir, når al post fra det offentlige d. 1. november bliver digital. Dermed skal danskerne droppe postkasse og åbne computeren for at finde alt fra brev fra skattevæsenet til regninger fra biblioteket.

Men også fyreseddel, advarsel eller indkaldelse til tjenestemandssamtale vil fremover dumpe in i e-boksen, skriver Epn.dk.

»Jeg tror, at det bliver realiteten for mange offentligt ansatte, at de får besked om deres opsigelse digitalt. Hvis man i dag skal have en advarsel eller opsigelse, når man for eksempel er sygemeldt, så får man det med posten. Så jeg kan ikke forstille mig, at det ikke skulle ske via e-boks fremover,« siger Anette Nilsson, der er cand.jur. og chef for Juridisk Center København hos fagforeningen Krifa, til epn.dk

De digitale fyresedler blev mulige, efter Folketinget i 2012 vedtog loven om digital post, men det gælder altså kun de offentligt ansatte.

Selvom den personlige fyring ansigt til ansigt er det mest udbredt og anbefales af HR-folk, er det langt fra usædvanligt at høre om folk, der er blevet fyret via sms eller mail.