Danmarks rigeste bliver bare rigere og rigere

Selv om krisen suger dynamikken ud af samfundet, arbejdsløshedskøen er vokset, og danskerne er sat på smalhals, så kan Danmarks rigeste konstatere, at formuerne bare svulmer og svulmer - i hvert fald for de flestes vedkommende i milliardærernes Top 10.

Danmarks rigeste mand Keld Kirk Kristiansen og Camilla Kirk Kristiansen Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens de fleste danskere oplever vigende realløn, kan Danmarks ti rigeste konstaterer, at deres samlede formue er vokset med 12 pct. siden 2011 til knap 173 milliarder kr. i år. I hvert fald ifølge Berlingske Business Magasins 2012-opgørelse over landets 100 rigeste.

For nogle har det forgange år imidlertid været bedre end for andre. Landets rigeste, Lego-familien Kirk Kristiansen i Billund, har siden 2011 øget formuen med næsten 45 pct. til 55,3 milliarder kr.

Den vækst overgås kun af familien Louis-Hansen, der har skabt sin formue på baggrund af den børsnoterede medicovirksomhed, Coloplast, som producerer brystproteser, stomiposer, sårplastre med mere. Familien Louis-Hansens formue er det seneste år vokset med hele 61 pct. til 17,6 milliarder kroner, hvilket betyder at familien overtager fjerdepladsen blandt de rigeste danskere fra Hanni Toosbuy Kasprzak, hvis Ecco-formue "kun" er vokset med 30 pct. til 14,7 milliarder krOgså Danfoss-familien Clausen på Als har oplevet en formuevækst på 30 pct. til 13,7 milliarder, mens boet efter Mærsk Mc-Kinney Møller og familien Foss med måleinstrumenterne i Nordsjælland har haft formuevækst på omkring de 20 pct. til henholdsvis 6,8 og 7,9 milliarder kr.

Mens de fleste af landets rigeste således har oplevet en betragtelig formuevækst i løbet af det seneste år, så er det gået anderledes ned ad bakke for landets to næstrigeste - uden at de af den grund bør lide nød, fremgår det af Berlingske Business Magasins og Business.dks opgørelse Danmarks 100 Rigeste:

Det drejer sig om familien Holck Povlsen, der står bag Danmarks suverænt største modehus Bestseller, og dynekongen Lars Larsen. Bestseller-klanens formue er sidste år skrumpet med 29 pct. til 24,6 milliarder kroner, mens Lars Larsens er faldet med 21 pct. til 18 milliarder kroner.