Det bruger de rige deres penge på

Nok findes der danskere med store formuer, men armbevægelserne er ikke voldsomme, når pengene skal trille.

Parsifal III ejes af Kim Vibe Petersen Fold sammen
Læs mere
Køb din egen ø, tril golfvognen ud på din egen green, eller træk i tweedjakken og knæbukserne og bese dit eget gods.

Det er sådan i store træk, hvad de danske rigmænd og -kvinder kan drive det til, når de penge, de har erhvervet, skal bruges igen. Selvfølgelig lever Danmarks 100 rigeste, der er beskrevet i Berlingske Business Magasin torsdag 13. september, det gode liv. Men i forhold til de internationalt kendte og mere spektakulære rige, optræder de danske formuende forholdsvis beskedent. 

Ingen danskere er gået amok i kæmpe lystyachter som Oracle-stifteren Larry Ellison.Heller ingen dansker har investeret milliarder i at føre en foldboldklub til international succes som Roman Abramovich med Chelsea.

I stedet køber den typiske danske milliardær et gods, et par lækre biler, nogle rideheste eller propper en del af pengene i en gourmet-restaurant. Det skal jo heler ikke være den rene askese at tjene penge.

Se her, hvad nogle af de danske rigmænd har brugt pengene på.

1. VeteranbilerKurt Daell, manden bag Harald Nyborg og Jem & Fix, har en svaghed forsmukke og sjældne biler af ældre dato.2. Egen øKim Fournais, stifter og medejer af Saxo Bank, har købt Vejrø syd forSjælland. Her driver han et økologisk konferencecenter.

3. GodsTroels Holch Povlsen, stifter af Bestseller, ejer bl.a. Gyllingnæsgods. Blandt andre velhavere er det også populært med godser ellerf.eks. jordbesiddelser i Skotland.

4. LystyachtKim Vibe Petersen, kaffeautomat-virksomheden Scanomat, er ikke med påårets liste over Danmarks 100 rigeste. Men penge har han, og de erbl.a. investeret i lystyachten Parsifal III, som kronprinsparret harferieret i.

5. HesteNiels Martinsen, IC Companys, har i lighed med andre velhavere - ogikke mindst deres børn - en svaghed for heste. Datteren Emilie erkonkurrencerytter. Det samme er Anna Kasprzak, yngste medlem afEcco-familien.