Det bruger de rige deres penge på

Nok findes der danskere med store formuer, men armbevægelserne er ikke voldsomme, når pengene skal trille.

Parsifal III ejes af Kim Vibe Petersen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Køb din egen ø, tril golfvognen ud på din egen green, eller træk i tweedjakken og knæbukserne og bese dit eget gods.

Det er sådan i store træk, hvad de danske rigmænd og -kvinder kan drive det til, når de penge, de har erhvervet, skal bruges igen. Selvfølgelig lever Danmarks 100 rigeste, der er beskrevet i Berlingske Business Magasin torsdag 13. september, det gode liv. Men i forhold til de internationalt kendte og mere spektakulære rige, optræder de danske formuende forholdsvis beskedent. 

Ingen danskere er gået amok i kæmpe lystyachter som Oracle-stifteren Larry Ellison. Heller ingen dansker har investeret milliarder i at føre en foldboldklub til international succes som Roman Abramovich med Chelsea.

I stedet køber den typiske danske milliardær et gods, et par lækre biler, nogle rideheste eller propper en del af pengene i en gourmet-restaurant. Det skal jo heler ikke være den rene askese at tjene penge.

Se her, hvad nogle af de danske rigmænd har brugt pengene på.

1. Veteranbiler Kurt Daell, manden bag Harald Nyborg og Jem & Fix, har en svaghed for smukke og sjældne biler af ældre dato. 2. Egen ø Kim Fournais, stifter og medejer af Saxo Bank, har købt Vejrø syd for Sjælland. Her driver han et økologisk konferencecenter.

3. Gods Troels Holch Povlsen, stifter af Bestseller, ejer bl.a. Gyllingnæs gods. Blandt andre velhavere er det også populært med godser eller f.eks. jordbesiddelser i Skotland.

4. Lystyacht Kim Vibe Petersen, kaffeautomat-virksomheden Scanomat, er ikke med på årets liste over Danmarks 100 rigeste. Men penge har han, og de er bl.a. investeret i lystyachten Parsifal III, som kronprinsparret har ferieret i.

5. Heste Niels Martinsen, IC Companys, har i lighed med andre velhavere - og ikke mindst deres børn - en svaghed for heste. Datteren Emilie er konkurrencerytter. Det samme er Anna Kasprzak, yngste medlem af Ecco-familien.