Bestyrelsesposter er vejen frem

Posten som medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem skal helst være springbrættet til flere bestyrelsesposter for Alex Steninge Jacobsen.

Alex Jacobsen fra NNIT er ambitiøs, men understreger, at der også skal være plads til familielivet. »Man skal være en helt menneske, ellers duer det ikke,« siger han. ?Foto: Sara Gangsted Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er rigeligt med møder i kalenderen hos Alex Steninge Jacobsen. Han er leder af et team på 15 medarbejdere i IT-virksomheden NNIT, og samtidig er han netop blevet genvalgt til bestyrelsesmedlem i virksomheden på vegne af medarbejderne.

Han er oprindeligt uddannet civilingeniør, hvilket også er udgangspunktet for det job, han sidder i. Han vil gerne højere op i hierarkiet og have endnu mere ansvar, men fremhæver, at han har god tid. Han er kun 36 år, og det tager tid at komme op i de højere luftlag.

Men samtidig lægger han heller ikke skjul på, at han meget gerne vil arbejde videre med karrieren som bestyrelsesmedlem. Det giver en helt anden og strategisk vinkling til at se på virksomheden.

»Dét at få et tillidshverv, som en bestyrelsespost er, er meget givtigt. Det giver en utrolig indsigt, som man ikke ville have fået, hvis man ikke var valgt til posten. Når man taler med folk og fortæller, at man er bestyrelsesmedlem, får samtalen pludselig en helt anden drejning. Det åbner nogle døre. Jeg kunne godt tænke mig at få mere gang i bestyrelseskarrieren og få et par poster mere. Det er ikke Danske Bank, der banker på og vil have en. Men der er mange små nye virksomheder, der har brug for noget erfaring. Og hvorfor skulle jeg ikke kunne give dem det,« spørger Alex Steninge Jacobsen.

Skal hænge sammen

Alex Steninge Jacobsen begyndte som graduate i NNIT og har arbejdet sig op gennem rækkerne. Han har kun arbejdet inden for det, man kalder IT-drift. Hans titel er delivery director. Han fremhæver, at man ikke ser så mange 40 års-jubilæer i IT-branchen, men inden for de næste mange år regner han med at blive i det job, han har i øjeblikket.

Men selv om han ikke lægger skjul på, at han er ambitiøs, skal der også være plads til familielivet i karrieren. Han har en kone og to børn.

»Man skal være et helt menneske. Ellers duer det ikke. Min kone er også leder af et team. Vi skal have tingene til at gå op i hverdagen og være der for hinanden og os selv. Vi har en planlægningstavle derhjemme, som vi bruger for at få det hele til at gå op i hverdagen,« siger Alex Steninge Jacobsen.