To ting kan være afgørende for, om amerikanerne vil sætte deres kryds ved Trump

I denne uges udgave af »Kampagnesporet«, Berlingskes podcast om amerikansk politik, diskuterer de to værter, David Trads og Mads Fuglede, coronaens betydning for valgresultatet 3. november.

Donald Trump afholdt vælgermøde i staten Virginia fredag, hvor omkring 4.000 gæster var forventet. To uger forinden afholdt præsidenten indendørs vælgermøde i Nevada og brød i samme ombæring coronaregler i delstaten. Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, har aflyst alle vælgermøder på grund af coronasituationen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer/AFP/Ritzau Scanpix

Der er 37 dage til præsidentvalget i USA.

Coronapandemien har vendt op og ned på alt og er blevet præsident Donald Trumps helt store udfordring – og Joe Bidens helt store fordel.

77-årige Joe Biden, som på grund af coronapandemien primært har ført sin kampagne fra kælderen i sit hus i Delaware, har flere gange anklaget Trump for at ignorere coronasituationen.

Og for nylig kom det så frem, at Donald Trump allerede i begyndelsen af februar tilkendegav over for den amerikanske journalist Bob Woodward, at han var klar over, hvor farlig virussen var, på trods af at han nedtonede virussens alvor over for den amerikanske befolkning.

I denne uges afsnit af »Kampagnesporet« diskuterer de to værter David Trads og Mads Fuglede blandt andet, hvordan Donald Trumps håndteringen af corona kan få afgørende betydning for valgresultatet.

Hør dagens afsnit her:

Ser man på meningsmålingerne, fører Joe Biden med 7,2 procentpoint. Hvorvidt Trumps håndtering af coronavirus vil ramme ham på valgdagen, kan komme an på vælgernes prioritering af corona den dag, de står ved stemmeboksen.

»Hvis vælgerne står på valgdagen og tænker over evnen til at håndtere corona, som det, der er vigtigst, når de sætter deres kryds, så kommer det til at være meget vanskeligt at være Trump,« siger Mads Fuglede og fortsætter:

»Men hvis vælgerne står i valgboksen, og økonomi er det, der fylder mest i deres sind, når de sætter krydset, så kan Trump godt overraske.«

For tre måneder siden lavede de to værter en udsendelse af »Kampagnesporet«, dedikeret til Trump, hvor de diskuterede, hvad der skal til, for at præsidenten kan vinde valget 3. november. Her kom de frem til tre ting:

Han skulle kunne vise, at coronahåndteringen var under kontrol, han skulle kunne vise, at økonomien bevægede sig i nogle gode retninger, og så skulle Joe Biden helst lave en stor fejl.

Og som det ser ud lige nu, er der ingen af de tre kriterier, som for alvor er opfyldt.

»Kigger vi på det i dag, så er der ingen tro blandt det store flertal af amerikanere på, at coronakrisen er under kontrol, økonomien er bedre end i foråret, men den står lidt stille og bevæger sig ikke hurtigt,« lyder det fra David Trads.

Hør alle afsnit her: