Verdens mest hadede mand på vej til Danmark

Han kan manipulere trusserne af kvinder, og han kan lære alle at gøre det, siger han. Han er »verdens p.t. mest hadede mand«, siger Time, Storbritannien har forment ham adgang, og nu er han på vej til Danmark.

Screendump fra en af Julien Blancs mange Youtube-videoer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er kvindehviskeren. Han kan som et fint præcisionsinstrument finde det punkt, det k-punkt, det kommunikationspunkt, hvor kvinderne bliver helt øre og møre - og, vupti, så falder trusserne.

»Så tigger de om at komme i seng med dig,« siger han i en videooptagelse.

Meget kan man sige om Julien Blanc, men subtilitet - det er ikke ham.

Han markedsfører sig som verdens førende coach i forførelsens kunst, og så er ordet »kunst« brugt lige så liberalt, som når en markedskrejler taler om »ærlighed.«  På sine kurser underviser Blanc i, hvordan man manipulerer kvinder, hvordan man lyver og fordrejer tingene, og hvis det er nødvendigt - tager selv. Han fortæller, hvordan kvinder kan lide følelsen af at blive voldtaget, han har offentliggjort et reklamebillede, hvor han tager kvælertag på en kvinde, og hvis hun ikke synes, at det er sagen, har han flere gange reddet situationen ved at sige »just kidding,« forklarer han.

Julien Blanc har længe været et kultfænomen, en helt i den slags mandegrupper, der har deres intellektuelle urspring på sociale medier som Reddit og 4Chan, men han er nu kommet frem i dagens lys, fordi han antog sin kultanerkendelse for at være en almindelig anerkendelse. Han lagde en video ud på YouTube og med titlen »White male fucks Asian women in Tokyo,« og titlen er selvforklarende. Videoen viste, hvordan han underviste et seminar af hvide mænd i, hvordan de skulle tage for sig af kvinderne i Japan; »som hvid mand kan du gøre, hvad du vil, du kan tage deres hoveder og tvinge dem ned i dit skridt,« og det gør han så i videoen.

Det faldt en række asiatiske kvinder for brystet, og de startede en online-kampagne mod ham på Change.com, og den pågældende kampagne er ved at indhente ham. I Australien blev han mødt af demonstrationer, og regering inddrog hans visum, og de britiske myndigheder meddelte i går, at Julien Blanc var persona non grata i Storbritannien, fordi - sagde de - hans tilstedeværelse risikerede at føre til en bølge af seksualforbrydelser.

Og nu kommer turen så til Danmark. Ifølge en underskriftsindsamling på Change.org har Julien Blanc planlagt et besøg i Danmark 10. og 11. januar, og en underskriftsindsamler med online-navnet Zemma Poder opfordrer internettet til at lægge pres på justitsminister Mette Frederiksen for at forbyde Blanc adgang. Blanc og hans arbejdsgiver i Los Angeles er »en flok sexistiske og racistiske scorekarle, som lever af at undervise mænd i at forbryde sig fysisk og psykisk mod kvinder,« hedder det.

Tidligere på ugen udnævnte Time ham til at være »verdens p.t. mest hadede mand,« og i aftes forsøgte han at dæmme op for tsunamien. På CNN sagde han undskyld, og hans arbejdsgiver, Owen Cook, sagde, at Blancs videoseminar fra Tokyo var »en forfærdelig misforståelse.« Det viste sig imidlertid, at Cook ikke var det bedste karaktervidne, for kritikere gravede en video frem, hvor Cook pralede af at have voldtaget en stripper, og den oprindelige initiativtager til underskriftindsamlingen, den asiat-ameirkanske kvinde Jennifer Li, gav ikke meget for Blancs undskyldning - som hun sagde: »Han er så fuld af shit.«

Kvindehviskeren er ved at miste stemmen.