»Verdens mest hadede mand« forbudt i endnu et land

Nu over 3.000 underskrifter for at stoppe kontroversiel amerikaners show i København. Fire lande har nu afvist Julien Blanc.

Julian Blanc - her i en af sine mange videoer på YouTube. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Australien. Storbritannien. Brasilien.

Og nu melder også Singapore sig med et indrejseforbud mod den stærkt kontroversielle amerikaner Julien Blanc.

»Blanc har været involveret i flere kurser i forskellige lande, hvor han opfordrer mænd til at bruge voldsomt krænkende teknikker, når de går på en date med kvinder,« hedder det i en udtalelse fra regeringen i Singapore, ifølge det franske nyhedsbureauet AFP.

Julien Blanc kalder sig selv score-coach og tjener i øjeblikket styrtende på et omrejsende kursus, hvor han ganske ublu underviser mænd i at manipulere sig til sex med kvinder.

Time Magasin spurgte for nylig, om ikke Julien Blanc efterhånden er »verdens mest hadede mand« efter beskrivelser af hans kurser, og ikke mindst hans mange opdateringer på sociale medier.

»Jeg foretrækker min kvinde som min mobiltelefon. Smadret,« som Julien Blanc under navnet RSD Julien skrev i april 2013 på Twitter.

Til Danmark til januar

Julien Blancs firma, RSD, oplyser, at det vil afholde en »nordeuropæisk bootcamp« den 9.-11. januar næste år i København. Prisen er 2.000 dollars, lige omkring 12.000 kroner, hvor 3.000 kroner skal betales ved tilmelding.

Hjemmesiden oplyser ikke præcist, hvor kurset skal finde sted.

Godt 3.000 har på nuværende tidspunkt underskrevet et dansk protestbrev til justitsminister Mette Frederiksen (S) med opfordring til at stoppe Julien Blanc ved grænsen.

»Hjælp venligst danske kvinder med at støtte australske kvinder, amerikanske kvinder, britiske kvinder og kvinder overalt. Lad ikke Danmark være vært for en begivenhed, hvor mænd lærer, hvordan man skal krænke og chikanere kvinder forklædt som 'råd om at date',« skriver danske Zemma Poder i erklæringen på hjemmesiden change.org.

Flere danske politikere har også fået henvendelser på deres Facebook-sider, hvor danskere opfordrer politikerne til at forbyde Julien Blanc adgang til Danmark.

Sagde undskyld

Julien Blanc har holdt sine kontroversielle foredrag i en årrække, men offentlighedens søgelys ramte ham i den grad, da en video fra Tokyo forleden blev offentliggjort. Her fortæller Julien Blanc, hvordan man i Japan stort set kan dyrke sex med alle kvinder - hvis man blot tvinger dem.

»Hvis du er en hvid mand, så kan du gøre, som du vil,« siger Julien Blanc på optagelserne.

I et interview med CNN forsøgte Julien Blanc forleden at få kritikken til at forstumme.

»Jeg vil bare gerne sige undskyld til alle, som jeg har fornærmet på denne måde. Det var aldrig min hensigt, og det vil jeg bare gerne have, at I ved,« sagde Blanc, der erklærede sig »utrolig ked« af hele situationen.

»Jeg har det ikke godt med at blive kaldt den mest hadede mand i verden. Jeg er lidt overvældet over den måde, som folk reagerer på,« sagde han.

Foreløbig har internettet dog på ingen måde tilgivet ham.