S om »usmagelig mand«: Vi kan ikke forbyde ham at komme til Danmark

Danmark kan ifølge Socialdemokraterne ikke bremse »usmagelige« Julien Blanc i at lære danske mænd at manipulere sig til sex med kvinder. Fire andre lande har indført indrejseforbud.

Screendump fra Julien Blancs Twitter-profil. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godt nok er Julien Blanc en »usmagelig mand«, men Danmark kan ikke formene ham adgang til landet, som eksempelvis Storbritannien og Australien har gjort.

Trine Bramsen (S), Socialdemokraternes retsordfører, lægger ikke skjul på, at hun foragter den kontroversielle amerikaner, der kalder sig selv score-træner og tjener styrtende på et omrejsende kursus, hvor han underviser mænd i at manipulere sig til sex med kvinder. I januar afholder Julien Blanc en »nordeuropæisk bootcamp« i København, og det kan man ikke forhindre ham i, siger S-ordføreren.

»Hans kurser er usmagelige, og jeg tager afstand fra dem. Men i et retssamfund kan vi ikke forbyde ham indrejse i Danmark. Men vi kan opfordre folk til - og det vil jeg da personligt gøre - at lade være med tage på hans kurser,« siger Trine Bramsen og tilføjer:

»I et demokrati bruger man ikke den slags virkemidler til at afskære folk fra deres ytringer. Men lad mig understrege: Jeg håber, der er rigtig mange, der er enige med mig i, at det er nogle hamrende usympatiske holdninger, manden har, og det er en usympatisk måde, han tjener penge på.«

Spørgsmål: Men kan Danmark rent principielt gøre som Storbritannien og Australien og formene ham adgang?

»Hvis man skal formenes adgang til Danmark, så skal det være fordi, man ikke har et lovligt ærinde i Danmark eller har begået kriminalitet. Der skal være en grund til at give ham afslag, og det er altså ikke nok, at han har nogle usympatiske holdninger til kvinder. Storbritannien og Australien har nogle andre retsprincipper og har altså valgt at indføre indrejseforbud.«

Godt 3.000 har på nuværende tidspunkt underskrevet et dansk protestbrev til justitsminister Mette Frederiksen (S) med opfordring til at stoppe Julien Blanc ved grænsen inden den »nordeuropæiske bootcamp« i København, som koster 2.000 dollars, lige omkring 12.000 kroner.

Time Magasin spurgte for nylig, om ikke Julien Blanc efterhånden er »verdens mest hadede mand« efter beskrivelser af hans kurser og ikke mindst hans mange nedladende opdateringer på sociale medier.

Foruden Storbritannien og Australien har Brasilien og senest Singapore indført indrejseforbud for Julien Blanc. I en udtalelse fra regeringen i Singapore lyder begrundelsen:

»Blanc har været involveret i flere kurser i forskellige lande, hvor han opfordrer mænd til at bruge voldsomt krænkende teknikker, når de går på date med kvinder.«