Trump varsler højere told på kinesiske varer for milliarder

Det går for langsomt med handelsaftalen med Kina, mener Trump, som nu varsler nye forhøjelser af toldsatserne.

Forhandlingerne med Kina om en handelsaftale går »for langsomt, fordi de forsøger at genforhandle,« skriver USA's præsident, Donald Trump, på Twitter. Nu varsler han nye forhøjelser af toldsatserne på kinesiske varer for mange milliarder dollar. (Arkivfoto) - Foto: Jonathan Ernst/Reuters Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonathan Ernst

USAs præsident, Donald Trump, varsler flere forhøjelser af toldsatserne på kinesiske varer. Det skriver han på det sociale medie Twitter.

På fredag vil ti procents ekstra told, som USA har indført på kinesiske varer til en værdi af 200 milliarder dollar, stige til 25 procent, skriver præsidenten.

Han tilføjer, at det går fremad med forhandlingerne om en handelsaftale med Kina, »men for langsomt«, lyder det i et af Trumps tweets.

»I 10 måneder har Kina betalt en told til USA på 25 procent for højteknologi og 10 procent på andre varer for 200 milliarder dollar,« skriver han.

»De 10 procent stiger til 25 procent på fredag. Andre varer for 325 milliarder dollar, der bliver sendt til os fra Kina, er der fortsat ikke told på, men det vil der komme snart, og det vil være på 25 procent,« tilføjer han.

Meldingen fra præsidenten kommer samtidig med, at amerikanske og kinesiske delegationer forhandler om en aftale, der skal afslutte handelskrigen mellem de to lande.

Kinesiske forhandlere ventes at ankomme til Washington onsdag for at fortsætte bestræbelserne på at få en aftale på plads.

USAs finansminister, Steven Mnuchin, har betegnet det som den »sidste runde« forhandlinger.

Trump har to gange tidligere udsat den varslede stigningen i importtolden som led i forhandlingerne om aftalen, skriver Washington Post.

USA og Kina har forsøgt at forhandle en handelsaftale på plads, siden Trump forhøjede toldsatserne på kinesiske varer sidste år.

Kina svarede så igen med at forhøje toldsatserne på en række amerikanske varer.

Det udløste en toldkrig, som har truet med at destabilisere de internationale markeder.

/ritzau/