Texas' senator har virkelig dummet sig: Konens sms'er afslører planen

Ted Cruz ved godt, at han har begået en enorm fejl: Mens borgere i hans stat frygtede at fryse ihjel, stak han afsted til Mexico. Nu viser sms'er, at ferien blev planlagt, mens krisen var værst.

Senatoren i Cancun International Airport. Allerede samme dag, som han ankom til Mexico, fløj Ted Cruz tilbage til Texas. Presset blev for stort. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Det seneste døgn kan blive dyrt for Ted Cruz' politiske karriere.

Sent onsdag aften amerikansk tid begyndte der på de sociale medier at florere billeder af Texas' senator om bord på et fly på vej til den mexicanske feriedestination Cancun.

Mens millioner af texanere er uden strøm, og nogle frygter at fryse ihjel, stak Ted Cruz tilsyneladende afsted til varmere himmelstrøg sammen med familien.

En klassisk politisk skandale var under opsejling.

Og allerede i går aftes forlod Ted Cruz så Mexico igen for at flyve hjem til Texas. Han vidste godt, at han havde dummet sig.

»Det var afgjort en fejl,« sagde senatoren, da han landede.

»Jeg prøvede bare at være en far.«

Han hævdede, at det var hans døtre på 10 og 12, der især gerne ville afsted. Mens han blev interviewet, kunne man høre en gruppe texanere råbe resign, resign i baggrunden – træk dig.

The New York Times kan afsløre, at senatorens rejse først blev planlagt i onsdags – mens vinterkatastrofen allerede udspillede sig i Texas, og enkelte texanere var døde af kulde.

Avisen har fået fat i en række sms'er, som senatorens hustru, Heidi Cruz', har sendt til flere venner: Hun skriver, at deres hus er »iskoldt« og foreslår vennerne at rejse med til Cancun senere samme dag, hvor de kan bo på Ritz-Carlton til 1.900 kroner pr. overnatning.

Sms'erne afslører, at det oprindelig var planen, at parret ville vende tilbage til Texas søndag. Det var først, da Ted Cruz kom til Mexico og opdagede, at en mediestorm var under opsejling, at han bookede nye returbilletter.

»Det havde været min plan at arbejde derfra, være på telefonen, internet, Zoom og være involveret. Men jeg var nødt til at være her, og det var derfor, jeg kom tilbage,« sagde Ted Cruz til NBC News, efter at han var landet.

I storbyen Dallas kom termometeret ned på minus 19 grader. Det næstlaveste, der nogensinde er målt der. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ralph Lauer/EPA/Ritzau Scanpix.

En voldsom snestorm ramte i weekenden Texas, og millioner af texanere er fortsat uden strøm. Flere kraftværker er blevet sat ud af spil af kulden. Flere steder er der også problemer med vandforsyningen, fordi rør er frosset til.

Knap halvdelen af statens indbyggere opfordres til at smelte sne for at få vand. Mindst 30 personer er døde i kulden i Texas og andre sydstater.