Svensk politi troede han var dansker - men han var bare fuld

Politiet troede først, at man havde fået en dansk flugtbilist på krogen, men manden i bilen viste sig i stedet at have vanskeligheder med sproget af en anden grund.

Læs mere
Fold sammen

Da politipatruljen forsøgte at føre en samtale med føreren af bilen forud for anholdelsen, troede betjentene først, at den 29-årige mand snakkede dansk til dem. Det viste sig imidlertid, at der blot var tale om en herre fra byen Trolhättan, der bøvlede med formuleringsevnen som følge af en gedigen brandert, skriver Göteborgs-Posten.

Inden samtalen, som udspillede sig i januar, havde politipatruljen lokaliseret bilen i en snedrive og mistænkte føreren for at være på flugt fra et ulykkessted, hvor to parkerede biler var blevet påkørt. Manden, der angiveligt også var i besiddelse af en kniv, lugtede ifølge politiet voldsomt af sprut og havde også en sjat vodka til at trille rundt på bilens gulv, skriver avisen.

Han er nu blevet idømt en måneds fængsel for blandt andet grov spirituskørsel - eller »rattfylleri«, som det hedder på de kanter - samt overtrædelse af den svenske knivlov. Derudover skal han betale knap 28.000 kroner til at få lappet de påkørte biler sammen, og 1.400 kroner til Trolhättan som erstatning for en stolpe, han skulle have kørt ind i, rapporterer det lokale nyhedsmedie TTELA.

Den 29-årige selv husker intet om at skulle have kørt bil på det pågældende tidspunkt. Under afhøringen forklarede han ifølge Göteborgs-Posten, at han havde været på besøg hos en ven, som bød på Grog (en stærk alkoholisk drik, oprindelig udviklet til bekæmpelse af skørbug, red.). Herefter mener han at være spadseret hjem, have skovlet lidt sne ved sin fars hus og efterfølgende være vågnet op i en celle på politistationen.