Sjette terrormistænkte på fri fod

En sjette mistænkt for de tre fejlslagne bilbomber i London og Glasgow er stadig på fri fod. Politiet oplyser, at man gør "kæmpe" fremskridt i efterforskningen time for time.

Mens politiet i løbet af weekenden har arresteret fem personer i forbindelse med de tre fejlslagene bilbomber i London og Glasgow Lufthavn er britisk anti-terrorpoliti stadig i hælene på en person, de mener har været med i planlægningen af terrorangrebene.

Ingen af de mistænkte i sagen er af britisk herkomst, skriver BBC.

Politiet i Storbritannien mener, at de tre planlagte angreb med "overvejende" sandsynlighed er forbundet med hinanden.

Selvom den grønne Jeep Cherokee lørdag eftermiddag brød i brand uden for terminal 1 i Glasgow lufthavn, slog angrebet alligevel fejl, fortæller kilder til BBC. Ingen af de fire gasflasker placeret i bilen eksploderede, og det lykkedes ikke for chaufføren af bilen at køre den helt ind i fyldte lufthavnsterminal.

Fem anholdt i sagen

De to første anholdelser i sagen skete lørdag aften. Efter en kort biljagt på M6-motorvejen ved Cheshire i det nordvestlige England blev en 26-årig mand og en 27-årig kvinde anholdt.

En anden 26-årig mand blev i går anholdt i Liverpool også i det nordvestlige England.

Sidst men ikke mindst blev to af de tre passagerer i Jeepen ved Glasgow Lufthavn anholdt, efter de forsøgte at køre den helt ind i terminalen. En tredje person brændte ihjel bag rattet i bilen. Den ene af de to anholdte er stadig stærkt forbrændt.

Politiet er optimistiske hvad angår efterforskningen. Den bevæger sig efter politiets udsagn fremad med meget store skridt.

Det er stadig uvist, hvem den sjette mistænkte i sagen er.

Tusindvis af timers overvågnings-TV bliver lige nu set igennem for at fastslå, hvordan de to biler i London blev fyldt med gas, benzin og søm og hvem der kørte dem til de to lokationer. Det britiske samfund er et af de mest videoovervågede i verden.