Sinn Féin-præsident løslades i drabssag

Den tidligere IRA-leder Gerry Adams blev søndag aften løsladt i Nordirland efter at være blevet anholdt i en 42 år gammel drabssag.

ARKIVFOTO. Gerry Adams. Fold sammen
Læs mere
Foto: NEIL HALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NORDIRLAND: Gerry Adams, den tidligere IRA-leder og nuværende præsident for det irske separatistparti Sinn Féin, er søndag aften atter på fri fod, efter at være blevet anholdt og afhørt i forbindelse med et mere end 40 år gammelt mord.

Gerry Adams blev anholdt onsdag i forbindelse med fornyet efterforskning af drabet på den irske kvinde Jean McConville fra Belfast i 1972. Men efter fire dage er han Adams blevet løsladt uden sigtelser, oplyser politiet i Nordirland. Der bliver dog sendt en sagsmappe med oplysninger om Adams til anklagemyndigheden, som så skal afgøre, om der er tilstrækkeligt med beviser til at sigte ham.

Efterforskningen McConville-mordet var ellers for længst blevet kold, men nye oplysninger fra tidligere IRA-folk har vakt den til live igen.

Jean McConville, en 37-årig enke og mor til ti børn, blev bortført, dræbt og begravet på et hemmeligt sted af den irske oprørsbevægelse IRA, fordi oprørsbevægelsen havde hørt, at hun støttede briterne og gav oplysninger til den britiske hær.

En senere politiundersøgelse afviste dog den påstand. Først i 1999 påtog IRA sig officielt ansvaret for drabet, og først i 2003 blev Jean McConvilles begravede lig fundet på en strand i Irland.

Gerry Adams, som i 1972 var en fremtrædende IRA-leder, har altid nægtet at være indblandet i mordet.