Rusland nægter kritiker at stille op mod Putin

Oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj vil anke afgørelse, der forhindrer ham i at stille op til præsidentvalg.

Den russiske oppositionsaktivist Aleksej Navalnyj på vej til møde i den russiske valgkommission mandag. Han må ikke stille op til præsidentvalget i marts, siger kommissionen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Moskva. Den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj får ikke lov at opstille til præsidentvalget i Rusland til foråret.

Det har Ruslands valgkommission afgjort ved en afstemning mandag. 12 stemte for at udelukke Navalnyj fra valgkampen, mens ét medlem af kommissionen undlod at stemme.

Den 41-årige advokat er dømt for politisk motiveret bedrageri. På grund af denne dom må han ikke opstille, har valgkommissionen afgjort.

Den russiske politiker fik en betinget dom på fem års fængsel i sagen, som han selv betegner som politisk motiveret.

Navalnyj siger i en kommentar, at han vil anke afgørelsen. Han opfordrer samtidig russerne til at boykotte valget. Det skal efter planen indledes med første valgrunde 18. marts 2018.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har en komfortabel føring i meningsmålingerne. Hvis han bliver genvalgt, kan han blive siddende på posten frem til 2024.

Navalnyj har været fængslet tre gange i år. Han har været sigtet for at bryde loven flere gange, fordi han har organiseret offentlige politiske møder og demonstrationer.

/ritzau/Reuters