Nyt vielsesritual for homoseksuelle giver boom i antal udmeldelser fra Den Norske Kirke

Over 1.100 har meldt sig ud af Den Norske Kirke, efter det er besluttet, at to personer af samme køn kan blive gift i kirken.

Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs gifter sig som det første homofile par i en norsk kirke. Vielsen fandt sted i Eidskog Kirke ved midnat 1. februar 2017. Sognepræst Bettina Eckbo viede parret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Varfjell, Fredrik

Mandag vedtog lederne i Den Norske Kirke et nyt vielsesritual, som giver homoseksuelle mulighed for at blive gift i kirken. Samme dag meldte 807 personer sig ud af kirken.

Det er omrking 15 gange flere end det gennemsnitlige antal udmeldelser ugen før, skriver den norske avis Nettavisen, der citerer Vårt Land.

Seniorrådgiver og pressemedarbejder i Den Norske Kirke, Siv Thomson, bekræfter tallet over for Berlingske, ligesom hun bekræfter, at det høje antal udmeldelser nok har noget at gøre med det nye vielsesritual for homoseksuelle.

Tirsdag meldte 332 personer sig ud, og dermed er tallet i løbet af ugens to første dage oppe på 1.139 personer. Til sammenligning meldte 2.711 personer sig af af kirken i hele januar, viser tal fra kirkens hjemmeside.

Mandagens 807 udmeldelser slår dog ikke rekorden fra 15. august sidste år, som var på mere end 10.000 udmeldelser. 15. august var den dag, kirken åbnede op for elektronisk udmeldelse.

Da lederne af Den Norske Kirke 30. januar besluttede at gøre det muligt for homoseksuelle at blive viet i kirken, stemte 83 for og 29 imod på en kirkemøde i Trondheim. Præster, som ikke ønsker at vie homosksuelle, kan dog fortsat sige nej til selv at stå for ceremonien, skriver DR.

I Danmark har homoseksuelle kunnet blive viet i kirken siden 2012.