Nordkoreansk biokemiker flygter til Finland

En 47-årig nordkoreansk ekspert i biokemiske våben er flygtet ud af Nordkorea med informationer om menneskeforsøg under armen.

NORDKOREA: En 47-årig nordkoreansk ekspert i biokemiske våben er flygtet ud af Nordkorea med informationer om menneskeforsøg under armen, og nu er han nået til Finland. Det skriver The Independent. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: GOH CHAI HIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NORDKOREA: En 47-årig nordkoreansk ekspert i biokemiske våben er flygtet ud af Nordkorea med informationer om menneskeforsøg under armen, og nu er han nået til Finland. Det skriver The Independent.

Videnskabsmanden tog flugten fra et forsøgscenter tæt ved grænsen mellem Nordkorea og Kina 6. juni, oplyser en kilde fra en nordkoreansk menneskerettighedsorganisation til det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap. Kilden fortæller videre, at biokemikeren flygtede, fordi han blev skeptisk omkring undersøgelserne.

Den 47-årige nordkoreaner ligger inde med informationer om kemiforsøg på mennesker, der angiveligt fylder 15 gigabyte. Ifølge Yonhap planlægger han at offentliggøre informationerne for Europa-Parlamentet senere i denne måned.

Finlands udenrigsministerium kan ikke bekræfte over for det finske medie Helsingin Sanomat, at de har modtaget den nordkoreanske biokemiker, skriver The Independent.

BNB