Ni franskmænd og to grækere dræbt i flystyrt i Spanien

Det var ni franskmænd og to grækere, der mistede livet, da et NATO-fly mandag styrtede ned under en øvelse i Spanien. Yderligere 18 blev kvæstet ved ulykken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ni franskmænd og to grækere mistede livet mandag, da et F16-fly styrede ned under en NATO-øvelse i Spanien. Det oplyser nyhedsmediet neurope.eu.

Flyet styrtede ned mandag eftermiddag kort efter at være lettet fra byen Albacete omkring 260 kilometer sydøst for hovedstaden Madrid, og styrtet kostede altså 11 personer livet.

»Der er også mange kvæstede herunder ti franskmænd og 11 italienere,« sagde den spanske premierminister, Mariano Rajoy, tidligere i et interview med Telecinco TV ifølge Reuters.

Antallet er kvæstede er siden blevet nedjusteret til 18, hvoraf fire personer er indlagt med alvorlige forbrændinger og skal gennemgå operationer.

Det græske F16-fly var del af en NATO-øvelse ved den spanske base, men noget gik galt, og flyet styrtede ned i et område, hvor flere fly stod parkeret,« lyder det i en erklæring fra forsvarsministeriet.

Blandt de dræbte er flere piloter og mekanikere.

NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, er dybt berørt over ulykken.

»Det er en tragedie, som berører hele NATO-familien. Jeg vil gerne udtrykke min dybeste medfølelse til de pårørende og de lande, som de dræbte kom fra, og jeg ønsker de kvæstede god og hurtig bedring,« siger Jens Stoltenberg.