Medie: Dødspilot havde store psykiske problemer

Ifølge den tyske avis Bild led andenpiloten i det nedstyrtede Germanwings-fly, Andreas Lubitz, af store psykiske problemer, og han var angiveligt i medicinsk behandling.

Arkivfoto: Andreas Lubitz. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske andenpilot, der angiveligt styrtede et Germanwings-fly ned i de sydfranske alper tirsdag med vilje, led af svære psykiske problemer. Det skriver den tyske tabloidavis Bild.

Ifølge Bild er man kommet i besiddelse af en journal fra den tyske luftfartsstyrelse, der angiveligt viser, at 27-årige Andreas Lubitz led af massive psykiske problemer. I filen står der »SIC«, hvilket er en forkortelse for særlig, regelmæssig medicinsk undersøgelse. Det betyder, at Lubitz var til regelmæssig kontrol hos en læge.

Teorien om, at andenpiloten på grund af psykiske problemer har lavet en slags selvmordsaktion, bekræftes yderligere af Bilds’ informationer om, at Andreas Lubitz har været i psykiatrisk behandling efter en svær depression.

Bild skriver, at Lubitz for seks år siden måtte afbryde sin pilotuddannelse i flere måneder på grund af helbredsmæssige årsager. Ifølge avisens oplysninger drejede det sig om, at han led af depression og angst.

Mange spørgsmål har rejst sig, efter det torsdag kom frem, at Andreas Lubitz angiveligt låste kaptajnen ude af cockpittet på Germanwings’ Airbus 320 tirsdag formiddag, hvorefter han ifølge de franske myndigheders oplysninger trykkede på en knap, som fik flyet til at dykke indtil det ramte en bjergvæg i de sydfranske alper.

I alt 150 mennesker var om bord på flyet, og alle menes at være blevet dræbt øjeblikkeligt ved styrtet.

De første spekulationer om, at andenpiloten måske havde fået et slagtilfælde i cockpittet blev manet til jorden, da den ene af flyets to sorte bokse afslørede vejrtrækning i cockpittet lige til det sidste.

Andreas Lubitz boede ifølge det tyske medie Spiegel med sine forældre i den tyske by Montabaur, og derudover havde han også et hjem i Düsseldorf. Flere af hans bekendte har udtrykt målløshed over, at han angiveligt styrtede flyet ned med vilje.