Löfven: Ingen ord beskriver, hvad ofrene gennemlever

Den svenske statsminister er rejst til Trollhättan for at vise sin sorg og sympati med ofrene for torsdagens skoleangreb. To personer blev dræbt og to andre såret.

Statsminister Stefan Löfven besøger skolen i Trollhättan, hvor to mennesker er døde og to såret efter et angreb fra en knivbevæbnet gerningsmand. Fold sammen
Læs mere
Foto: ADAM IHSE

En sort dag for Sverige.

Sådan beskriver landets statsminister, Stefan Löfven, dagens tragiske angreb på en skole i byen Trollhättan nord for Göteborg. To personer er blevet dræbt og to andre såret.

Löfven tog torsdag til byen for at vise sin sorg for ofrene og de efterladte.

»Mine tanker går til ofrene og deres familier, elever og medarbejdere, og hele samfundet, der er blevet påvirket af det her,« siger Stefan Löfven i en skriftlig udtalelse og uddyber:

»Der er ingen ord, der kan beskrive, hvad de gennemlever lige nu. Vi deler deres sorg, og vi vil sikre, at de får al den støtte, de har behov for.«

Torsdag formiddag gik en maskeret mand ind på skolen i Trollhättan og stak de fire ofre med to knive, han havde medbragt. En mand, der var lærer på skolen, døde på stedet af sine kvæstelser. Senere døde også en dreng af skaderne efter knivoverfaldet.

Da svensk politi ankom til stedet, skød de mod gerningsmanden to gange for at afvæbne ham. Gerningsmanden overlevede i første omgang, men døde efterfølgende på hospitalet. Det lykkedes ikke politiet at komme i tale med ham, før han døde. Der er tale om en 21-årig mand fra Trollhättan.

Politiet kender endnu ikke motivet bag overfaldet, men flere medier skriver, at den 21-årige angiveligt gav udtryk for højreekstremistiske sympatier og hyldede Nazityskland på sociale medier inden sin død.

Under en ransagning i den 21-åriges hjem torsdag fandt politiet »interessante« spor, men ønsker ikke umiddelbart at uddybe nærmere.