Kilde: Barcelona-mistænkt erkender større terrorplaner

Gruppen bag Barcelona-angreb planlagde større angreb med brug af sprængstoffer, siger mistænkt ifølge kilde.

Spanske betjente fører Mohamed Houli Chemlal, en af de mistænkte bag Barcelona-angrebet, ind i retslokalet under tirsdagens afhøring i Madrid. Det er Chemlal, der ifølge en kilde erkender, at gruppen havde planer om et større angreb. Scanpix/Stringer Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Madrid. En af de mistænkte bag torsdagens angreb i Barcelona har erkendt, at han og de øvrige mistænkte planlagde et større angreb.

Det oplyser en kilde i det spanske retsvæsen.

Ved det angreb, gruppen planlagde, skulle der anvendes sprængstoffer, har den mistænkte erkendt ifølge kilden.

Oplysningerne kommer fra Mohamed Houli Chemlal, som blev anholdt i forbindelse med en eksplosion i et hus i Alcanar syd for Barcelona.

Chemlal blev anholdt onsdag, dagen inden andre mistænkte pløjede en varevogn ind i en menneskemængde i Barcelona.

De fire mistænkte i sagen bliver afhørt én efter én tirsdag.

En talskvinde for anklagemyndigheden sagde tidligere på dagen, at afhøringen ville foregå hele dagen. Derefter skal dommeren afgøre, om de fire skal løslades eller fængsles.

Anklagemyndigheden kræver dem fængslet uden kaution.

De fire, der er for retten tirsdag, er de eneste overlevende af i alt 12 mænd, som politiet mener udgjorde cellen bag det blodige angreb i Barcelona-området i sidste uge. De otte andre er dræbt.

Torsdag pløjede en hvid varebil ind i tilfældige mennesker på gågaden La Rambla i Barcelona. 13 mennesker blev dræbt og 120 såret.

Fredag skød politiet fem personer i Cambrils, der ligger cirka 120 kilometer syd for Barcelona, efter at de kørte ind i fodgængere og politibetjente. En kvinde døde, og adskillige blev såret.

/ritzau/Reuters