Kate og William vinder første slag om topløse billeder

En fransk domstol har tirsdag eftermiddag afgjort, at fotografier af den topløse hertuginde ikke må offentliggøres. Fransk magasin skal udlevere billederne.

Prinse William og Catherine, hertuginden af Cambridge, er i disse dage i Funafuti i Tuvalu. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tony Prcevich
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var ikke tilladt for det franske tabloidmagasin Closer at offentliggøre billeder af en topløs hertuginde Kate af Cambridge. Det har en fransk domstol afgjort.

Billederne må således ikke offentliggøres i fremtiden, og magasinet skal inden for 24 timer levere originalerne til det britiske hof, hvis man vil undgå daglige bøder på 75.000 kroner, skriver internationale medier.

Det sker, efter det britiske hertugpar har anmodet det franske retssystem om, at der tages stilling til, om man kan forbyde distributionen og salget af en række fotografier af den topløse hertuginde, der ramte franske kiosker på forsiden af magasinet Closer fredag i sidste uge.

En advokat for det britiske hof har således argumenteret for, at fotograferingen var en åbenlys invasion af retten til et privatliv og at magasinet skulle aflevere de digitale originaler eller betale dagsbøder på op mod 75.000 kroner, et krav, som retten altså har fulgt.

Magasinet fastholder derimod, at det var en ganske lille invasion, fordi hertuginden kunne ses fra offentlig vej og kalder kravet »ude af proportioner«.

Magasinet, der er ejet af det italienske Mondadori, som styres af den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi, kalder desuden kravet omsonst, da bladet ikke ejer rettighederne til fotografierne.

Billederne af den topløse Kate på ferie på et privat slot i Sydfrankrig med sin mand, prins William, har gjort det kongelige par »rasende.«

- Vi har altid fastholdt, at hertugen og hertuginden, ligesom alle andre individer, har ret til et privatliv, ikke mindst når de er på ferie og i deres egen swimmingpool, udtalte en medarbejder fra hoffet i sidste uge.

Den franske anklagemyndighed er desuden i gang med at undersøge, om en større efterforskning skal sættes i gang.

Efter det franske magasins offentliggørelse af billederne, har flere andre medier fulgt trop. Redaktøren for den irske Daily Star er således blevet suspenderet, fordi han har ladet billederne trykke i sin avis.