Hundredvis er evakueret på grund af skovbrande i Spanien

En hedebølge har udløst skovbrande flere steder i Spanien. De kommende dage forventes temperaturen at aftage.

Skovbrande i den spanske Avila-provins har tvunget hundredvis af mennesker til at flygte fra deres hjem. Cesar Manso/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skovbrande i den spanske Avila-provins har tvunget hundredvis af mennesker til at flygte fra deres hjem søndag.

Branden, der har været i gang siden lørdag formiddag i byen Navalacruz, er blevet intensiveret af vind med op til 19 meter i sekundet over Den Iberiske Halvø.

Skovbranden omkranser nu et område på mere end 40 kilometer og kan have brændt mere end 5000 hektar ned, siger skovbrugsdirektør i lokalområdet José Angel Arranz.

Myndighederne har evakueret mindst 600 mennesker fra fem byer i Avila-provinsen nær bjergkæden Sierra de Gredos. Her kæmper mere end 500 brandmænd mod flammerne ved hjælp af brandslukningsfly.

Omkring 80 kilometer mod syd er anden brand nær El Raso stadig aktiv. Ligesom branden i Navalacruz bliver den vurderet som en to'er på en tretrinsskala.

Beredskabstjenester og brandmænd har også udført brandslukningsarbejde i Azuebar i det østlige Spanien, hvor mere end 500 hektar er brændt ned siden lørdag.

Spanien har været ramt af en hedebølge siden onsdag, og i de seneste dage har den nationale meteorologiske tjeneste registreret rekordtemperaturer på op til 47,4 grader i den sydlige by Cordoba.

Såfremt målingen på 47,4 bliver godkendt, er der tale om spansk varmerekord.

Klimaforskere har gentagne gange advaret om, at menneskeskabt global opvarmning vil medføre højere temperaturer og mere ekstreme vejrhændelser verden over.

Europæiske lande som Grækenland, Italien og Tyrkiet har allerede oplevet hedebølger og skovbrande denne sommer.

Mellem 2011 og 2020 registrerede Spanien dobbelt så mange hedebølger som i de foregående tre årtier.

Temperaturerne forventes at falde de kommende dage i flere dele af landet, herunder de sydlige regioner Andalusien og Murcia, der har haft temperaturer over 45 grader.

/ritzau/AFP