Hun var vicepræsidentens rådgiver i kampen mod corona – men nu går Olivia Troye i kødet på Trump

Med hårde anklager mod præsident Donald Trump har en tidligere rådgiver til vicepræsident Mike Pence nu annonceret sin støtte til Joe Bidens valgkampagne. »Nu må vi vælge vores land over vores parti,« siger hun i video.

 
En af vicepræsident Mike Pences tidligere rådgivere er trådt frem med hårde anklager mod Donald Trump og har nu meldt sin støtte til Joe Biden. Men Donald Trump forklarer i videoen her, at han aldrig har mødt hende. Video: Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den amerikanske præsidents håndtering af coronapandemien har båret præg af en »total ligegyldighed over for menneskeligt liv«, fordi det eneste, Donald Trump går op i, er »økonomien og at blive genvalgt«.

Sådan lyder det nu i meget hårde meldinger fra Olivia Troye, der i de seneste to år har arbejdet som toprådgiver for vicepræsident Mike Pence og indtil august også været tilknyttet hans coronavirustaskforce.

Derfor melder hun nu ud, at hun vil stemme på Joe Biden ved det kommende præsidentvalg, skriver Fox News.

I en kampagnevideo for Republikanske Vælgere mod Trump forklarer Troye, at hun har stemt republikansk hele sit liv, men at hun ved det kommende valg vil stemme på Joe Biden, fordi hun »oprigtigt tror på, at vi står midt i en forfatningsmæssig krise«.

»Nu må vi vælge vores land over vores parti,« siger hun i videoen.

Se videoen herunder:

Hun beskylder blandt andet Donald Trump for at have sagt, at coronavirus kunne vise sig at være en god ting, fordi han så ville slippe for at give hånd til »ulækre folk«.

»Sandheden er, at han ikke bekymrer sig om nogen andre end sig selv,« siger hun i videoen.

Hun er ikke den første fra Donald Trumps regering, som har brudt rækkerne for at tale imod præsidenten. Den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton, den forhenværende forsvarsminister Jim Mattis og flere andre har også kritiseret præsidenten efter at have arbejdet for ham.

Men Olivia Troye er den første fra regeringens coronavirustaskforce, som offentligt går imod præsidenten.

»Præsidentens retorik, hans angreb mod folk i hans egen regering, som forsøger at gøre det nødvendige arbejde, og hans forkyndelse af falske narrativer og ukorrekt information om virussen har gjort den igangværende respons til en fiasko,« siger hun i et interview til The Washington Post.

Beskyldninger

Hun advarer i øvrigt imod at tage den vaccine, som Donald Trump de seneste dage har lovet kan være lige på trapperne.

»Jeg ville ikke anbefale nogen, jeg holder af, at tage en vaccine, som bliver sendt i omløb lige inden et valg. Jeg ville lytte til eksperterne og vente til, jeg var sikker på, om vaccinen var sikker og ikke bare en rekvisit i valget,« siger hun til The Washington Post.

Det Hvide Hus har hurtigt afvist Olivia Troyes anklager, og Mike Pence har beskrevet hende som en »endnu en utilfreds tidligere ansat, som har besluttet sig for at lege politik i et valgår«.

Hun blev opsagt, fordi hun »ikke længere kunne opfylde sine dagligdags pligter«, har Mike Pences nationale sikkerhedsrådgiver, generalløjtnant Keith Kellogg, forklaret i en pressemeddelelse til The Washington Post.

»Frk. Troye rapporterede direkte til mig, og hun har aldrig givet udtryk for, at hun var bekymret over regeringens håndtering af coronavirus over for nogen,« siger han i pressemeddelelsen og fortsætter med at beskylde hende for at have »en utrolig mangel på moralsk mod«.

Donald Trump har også afvist hendes kommentarer og forklaret, at han ikke »aner, hvem hun er«:

»Jeg har aldrig mødt hende, så vidt jeg ved. Måske har hun engang været i lokalet. Jeg har ingen anelse om, hvem hun er. Hun kender mig ikke.«