"Gidsler ved godt helbred"

De 23 sydkoreanske gidsler i Afghanistan er ved godt helbred. Men de vil en efter en blive slået ihjel, hvis ikke Taleban får opfyldt deres krav inden 16:30 mandag, oplyser gidseltagerne.

Sydkoreanere demonstrerer for frigivelsen af 23 gidsler i Afghanistan. Foto: Jo Yong-Hak/Scanpix Fold sammen
Læs mere

De 23 sydkoreanske gidsler, som bliver holdt fanget af en Taleban-milits syd for Afghanistans hovedstad Kabul, er ved godt helbred, oplyser Taleban.

Men de understreger samtidigt, at de vil begynde at dræbe gidslerne én efter én, hvis ikke Sydkorea og Afghanistan imødekommer deres krav inden klokken 16:30 i dag dansk tid, skriver Reuters.

Kravene lyder på, at Sydkorea øjeblikkeligt skal trække sine tropper ud af landet, og at Afghanistans regering skal løslade alle Taleban-folk, der bliver holdt fængslet i landets fængsler.

Gidseltagere omringet

Afghanske sikkerhedsstyrker har omringet den 70 mand store gruppe, der har kidnappet koreanerne i byen Qaeabagh syd for Kabul.

- Gidslerne er ved godt helbred. Men vi gentager, at enhver form for vold imod os vil koste gidslernes liv - og derved er Taleban ikke længere ansvarlige, siger Taleban-talsmand Qari Mohammad Tousuf.

Gidsler er sygeplejersker og engelsk-lærere

De 23 gidsler tilhører den sydkoreanske "Saemmul-kirke". De fleste er mellem 20 og 30 år og er sygeplejersker eller engelsk-lærere.

Den afghanske regering håber stadig på en fredelig løsning.

- Vi arbejder på sagen og tror på, at vi vil nå gode resultater, siger en talsmand fra det afghanske indenrigsministerium Zemarai Bashari.

En delegation bestående af otte sydkoreanske rådgivere samt en repræsentant fra udenrigsministeriet deltager også i forhandlingerne med gidseltagerne, skriver Reuters.

Præsten i Saemmul-kirken, der sendte de 23 frivillige til Afghanistan, sagde i dag undskyld til gidslernes pårørende for at være skyld i deres bekymring.

Koreanerne er den største gruppe af udlændinge der nogensinde er blevet kidnappet Afghanistan til dato.

Området syd for Kabul hvor gidseltagningen fandt sted har været præget af voldsom uro de seneste måneder, efter Taleban er begyndt at udkæmpe hårde kampe mod sikkerhedsstyrker.