Clinton fastholder spænding om præsidentkandidatur

Hillary Clinton har endnu ikke afgjort, om hun kaster sig ind i kampen om at blive USAs næste præsident. Beslutningen træffer hun først sidst på året.

ARKIVFOTO. Hillary Clinton har endnu ikke afgjort, om hun kaster sig ind i kampen om at blive USAs næste præsident. Beslutningen træffer hun først sidst på året. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Hillary Clinton, tidligere amerikansk udenrigsminister og førstedame, venter til slutningen af 2014 med at beslutte, hvorvidt hun vil forsøge at blive USAs næste præsident.

»Jeg vil først være klar til at træffe en beslutning i slutningen af året. Helt sikkert ikke inden da,« siger Clinton til TV-stationen ABC News.

Præsidentvalget holdes i november 2016, og den nye præsident tages i ed i januar 2017.

66-årige Hillary Clinton var med i kapløbet om at blive Demokraternes præsidentkandidat ved valget i 2008, men måtte se sig slået af Barack Obama, der senere gjorde hende til udenrigsminister.

»Jeg vil bare gerne komme gennem dette år, rejse rundt, signere bøger, hjælpe til ved midtvejsvalget til efteråret - og så derefter tage en dyb indånding og gennemgå plusser og minusser ved beslutningen,« siger Hillary Clinton.

Mange betragter hende som storfavorit til at vinde kampen om nøglerne til Det Hvide Hus, hvis hun stiller op som kandidat.

Langt ind i republikanske kredse er Hillary Clinton respekteret, og i hendes eget demokratiske bagland er der stor opbakning til et politisk comeback. En meningsmåling fra ABC News og Washington Post viser således, at 69 procent af Demokraterne peger på hende som præsidentkandidat.