Brooks anholdt i aflytningsskandale

Britisk politi anholder skandaleredaktøren Rebekah Brooks for meddelagtighed i ulovlig aflytning.

Rupert Murdoch forlader sin lejlighed med Rebekah Brooks i London 10. juli. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVIA HARRIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rebekah Brooks, tidligere redaktør for den britiske avis News of the World og en ledende medarbejder hos mediemogulen Rupert Murdoch, er anholdt af britisk politi i forbindelse med en omfattende aflytningsskandale.

En talsmand for Scotland Yard i London bekræfter, at den 43-årige Brooks er anholdt på mistanke om ulovlig hacking og korruption.

- Hun er anholdt, fordi hun er under mistanke for at have sat ulovlig aflytning i gang og mistanke om korruption. Hun er nu i politiets varetægt, siger en polititalsmand.

Brooks siger selv, at hun ikke vidste, at journalister ved den nu nedlagte News of the World ulovligt aflyttede kendte personers telefoner og hackede sig ind på mange personers telefonsvarere for at skaffe oplysninger til artikler.

Rebekah Brooks trådte fredag tilbage som chef for mediekoncernen News International, der ejes af den konservative mediemogul Rupert Murdoch.

Hun var redaktør forNews of the World, da avisens journalister ulovligt aflyttede flere telefoner. Ud over kendte personers telefoner har avisen aflyttet telefoner, der tilhører familiemedlemmer til britiske soldater, der er dræbt i Irak og Afghanistan.

Mest kontroversiel er aflytningen af en 15-årig piges telefon. Hun blev senere fundet myrdet.

En række tidligere medarbejdere på News of the World er allerede anholdt af politiet i forbindelse med skandalen. Blandt andre Andy Coulson, der efterfulgte Rebekah Brooks som redaktør for News of the World.

Andy Coulson blev senere pressechef for den nuværende premierminister David Cameron, der også har nære kontakter til Rebekah Brooks.

Skandalen har rystet Rupert Murdochs mediekonglomerat, og der er i Storbritannien rejst politisk krav om at sætte begrænsninger for, hvor mange medier Murdoch må eje.

/ritzau/Reuters