FBI går nu efter Rupert Murdoch

Flere problemer for den aldrende mediemogul.

Kilder i det amerikanske forbundspoliti sagde torsdag aften dansk tid til nyhedsbureauet AP, at man vil efterforske, om Murdochs nyhedsimperium News Corp efter terrorangrebet 9/11 foretog to alvorlige lovovertrædelser: Her Ground Zero under opbygning. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FBI går nu også efter Rupert Murdoch.

Kilder i det amerikanske forbundspoliti sagde torsdag aften dansk tid til nyhedsbureauet AP, at man vil efterforske, om Murdochs nyhedsimperium News Corp efter terrorangrebet 9/11 foretog to alvorlige lovovertrædelser: hackede sig ind i telefonerne hos en række ofre og forsøgte at bestikke amerikanske betjente til at hjælpe med forehavendet.

Anklagerne kommer fra “en tidligere ansat hos politiet i New York,” som tidligere på ugen anonymt kom med anklagerne i den britiske avis Daily Mail.

Tre demokratiske senatorer og en republikansk kongrespolitiker har krævet en undersøgelse af News Corps angivelige aflytning og bestikkelsesforsøg.

Senatorerne har også bedt det amerikanske justitsministerium og børsmyndighederne SEC om at efterforske, om News Corp har overtrådt de strenge amerikanske love om bestikkelse af fremmede myndigheder. Ifølge undersøgelserne i Storbritannien har bl.a. News of the World bestukket betjente hos Scotland Yard og sikkerhedspersonel på Buckingham Palace, og det er ifølge amerikansk lov ulovligt, siger flere eksperter.

FBI og Justitsministeriet har ikke officielt bekræftet efterforskningen, men kilder i politiet siger til både AP og Wall Street Journal, at efterforskningen vil gå i gang.