Rebekah Brooks træder tilbage

Direktør for Rupert Murdochs britiske udgivervirksomhed går efter avisskandale.

Foto: PHIL NOBLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Øverste chef i for den skandaleramte britiske udgiverkoncern, News International, går af. Rebekah Brooks har været en central figur i den aflytningsskandale, som ramte den britiske tabloidavis News of the World for to uger siden, og nu tager hun konsekvensen.

- Som øverste chef for firmaet føler jeg et dybt ansvar for de personer, som vi har såret, og jeg vil gerne gentage, hvor ked af det jeg er over det, vi nu ved, er sket, siger hun i en pressemeddelelse.

Moderselskabet News Corp bekræfter, at Brooks selv har indgivet sin opsigelse.

- Min opsigelse gør det muligt for mig at have tid og frihed til at give min fulde medvirken til alle nuværende og fremtidige forespørgsler, politiefterforskninger og parlamentshøringen, lyder det videre.

Brooks var fra 2000 til 2003 redaktør af News of the World, men er endnu ikke sat i direkte forbindelse med aflytningsskandalen. Hun har flere gange nægtet at kende til de konkrete begivenheder på avisen.

Hendes afgang er det sidste nye tilbagetog i rækken for Murdoch-imperiet, der har lidt stort prestigetab blandt politikere og mediebrugere i England. Onsdag offentliggjorde Rupert Murdoch, at han ville droppe det højtprofilerede køb af det britiske tv-netværk British Sky Broadcasting på grund af skandalelavinen.

Den britiske oppositionspolitiker Ed Miliband (Labour) har været fremtrædende kritiker af avisens metoder, og han glæder sig over Brooks' opsigelse:

- Det er på sin plads, at Brooks er trådt tilbage. Ingen bør udøve magt uden ansvar, siger han til britiske The Guardian.

Administrerende direktør for Sky Italia, Tom Mockridge, er udnævnt som efterfølger for Rebekah Brooks.