14-årig og 16-årig anholdt for mistanke om terrorplanlægning

To britiske teenagere er blevet anholdt i det nordlige England. De er under mistanke for at planlægge terror.

To britiske teenagere er blevet anholdt i det nordlige England. De er under mistanke for at planlægge terrorhandlinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLI SCARFF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To teenagere fra det nordlige England er blevet anholdt efter mistanke om, at de har været i færd med at forberede terrorhandlinger.

Det oplyser britisk politi søndag ifølge Sky News.

De to mistænkte - en 14-årig dreng fra Blackburn og en 16-årig pige fra Manchester - blev anholdt henholdsvis torsdag og fredag som led i en igangværende efterforskning. Og ifølge politiet i Manchester er de begge varetægtsfængslet frem til 28. maj.

Drengen blev anholdt for »mistanke om at forberede en terrorhandling«, oplyser politiet, der har undersøgt en række elektroniske apparater i den 14-åriges hjem i Blackburn.

Pigen, der befandt sig i et hus i Manchester, da politiet hentede hende fredag, er anholdt for »mistanke om at deltage i forberedelse af en terrorhandling«, som det hedder i politiets udtalelse.

Politiet fremhæver, at de to anholdelser ikke har forbindelse til andre anholdelser tidligere på ugen, hvor ni personer - fem voksne og fire børn - fra Rochdale blev anholdt ved grænsen mellem Tyrkiet og Syrien.

Britiske sikkerhedstjenester vurderer, at omkring 600 briter er rejst til enten Syrien eller Irak for at slutte sig til militante grupper.