Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: København set fra et elfensbentårn

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Set fra et elfenbenstårn

Peter Nedergaard

Beboerne har store problemer med at parkere i København og især på Østerbro på grund af underskud af parkeringspladser i forhold til antal købte tilladelser. Sophie Hæstorp Andersen – Københavns Kommunes wannabe overborgmester – har imidlertid en diagnose af problemet: »Østerbro er den bydel, hvor allerflest har en bil, der kun bliver brugt i weekenden […] Vi skal sikre, at vi ikke bruger vores alle sammens plads til at langtidsparkere de biler, vi kun bruger i weekenden til at køre i sommerhus i.« I stedet skal de skrotte bilen eller få andel i en delebil. Problemet er altså, at der er nogle, som klimavenligt cykler på arbejdet i hverdagene, mens de derefter nøjes med at bruge bilen for at tage børnene med i sommerhus i weekenden. En sådan diagnose kan kun stamme fra en person, som aldrig har haft et rigtigt job, hvor en hverdag skulle fungere.

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hastesag

Lars Møller

Groft sagt kan berolige almenheden med, at skandalen med mistede opkald til 112 er under fuld kontrol og hastebehandles af regionsrådet i hovedstaden. Berlingske har afsløret, at i februar 2020 orienterede en medarbejder den konservative spidskandidat til regionsrådet og formand for regionens sundhedsudvalg, Christoffer Buster Reinhardt (K), om de skandaløse forhold.

Allerede i juli 2021 skrev den operative chef for Hovedstadens Beredskab en mail til chefen for vagtcentralen og advarede om, at situationen var ved at være kritisk for borgerne. Henvendelsen førte til en ekspreshandling fra hovedstadens politikere, der i løbet af små fjorten dage ville lade sagen undersøge. Inden for en god måneds tid kunne man måske forvente en rapport med udsigt til lynhandling i løbet af et års tid. Godt den sag er i kompetente hænder.