Baranmeldelse: Øl-cocktail redder ulvetimen i Mikkellers kælderbar

Der var skruet lovligt meget op for sødmen og lidt for meget ned for snacks på cocktail- og ølbaren Mikropolis.

Mikropolis beviser med cocktailen, »IPA Swizzle«, at øl-cocktails er en ting. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det store Mikkeller-konglomerat er i en konstant tilstand af udvidelse. Et af de seneste knopskud er den lille, intime bar Mikropolis i en kælder på Vendersgade.

Mikkeller er mest kendt for sit øl, men på Mikropolis er udvalget af cocktails lige så omfattende, så hvad er det? En cocktail-, eller ølbar? Mikkeller er også selv i tvivl, men skriver på nettet, at det under alle omstændigheder er et sted, hvor du kan få udfordret dine smagsløg. Bl.a. tilbyder baren øl-cocktails. Det var derfor ikke uden bange anelser, at jeg steg ned i den mikkellerske kælder.

Mikropolis Bar har en noget rudimentær indretning - til gengæld er der double-up på hyggen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Og i den københavnske ulvetime summer Mikropolis lidt af berlinsk undergrund. Den meget rudimentære bar består af et relativt lille lokale med to afdelinger med et par polstrede bænke i bedste ad-hoc design og en stor bardisk med skamler og venlig betjening.

Korpulent mezkalbombe

Musikken var god, men kunne ikke helt kompensere for det pauvre udvalg af snacks, der kun bestod af salte nødder.

Så var der mere spræl i cocktailkortet.

Mikropolis har en smalt, men ekslusivt udvalg af øl. De burde dog overveje at præsentere et lidt større udvalg af cocktials. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Min ledsager fik en »White lady can’t jump«, der var en appetitlig sammenrystning af gin, lemon, grove peberkorn, toppet med pisket æggehvide. Den var en sofistikeret og sfærisk drink med undertoner af parisisk fin de siécle. Æggehvideskummet giver en lækker, luftig creme, der letter det samlede indtryk. Eneste anke var, at der var skruet lidt for højt op for sukkeret, hvilket var en generel tendens på Mikropolis - men det er et svært parameter at gøre alle tilfredse på.

Jeg tog en »Mezcal Margarita« lavet med mezcal, appelsin og bitter. Det var en korpulent lille bombe af en cocktail med god balance i røg og varme, og med dybde fra de forskellige citrusnoter. Relativt simpelt, men godt håndværk.

»Mezcal Margarita« lavet med mezcal, appelsin og bitter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Mens vi spiste de sidste nødder, fandt jeg modet frem og bestilte den ølbaserede cocktail »IPA Swizzle«. Udover IPA-øllet, var det høje glas fyldt med is, falernum (som er en krydret caribisk sirup) og rom. Alle fordomme blev gjort til skamme. Øl-cocktailen var ekstremt frisk, næsten a la et glas iskold icetea i Sydstaterne og helt uden øllets bitterhed. Den ledsagende friske mynte, krydderierne og undertonen af god rom, fik »IPA Swizzle« til at fremstå som det ultimative sommerhit.

Banale bær

Mens jeg glædede mig over min »Swizzle«, var min ledsager knap så begejstret for sin »Skovbær Klub«, som var hvinende sød. Jeg synes, der var noget interessant i den ekstremt kraftige bærsmag, der havde noget grovvredet, næsten rødbedeagtigt i sin insisternde bærsmag, der mere ledte tankerne hen på Rhone-vin end på en bærcocktail. Stor kompleksitet, men jeg var alligevel enig - cocktailen var alt for sød, hvilket gik ud over kompleksiteten i smagen, der hurtigt fremstod banal.

En »Skovbær Klub«, hvis fine nuancer druknede lidt for meget i sødmen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Det lidt tilbagelænede koncept på Mikropolis henvender sig nok primært til et lidt yngre publikum, men det skal retfærdigvis siges, at vi ikke var de ældste i lokalet, som allerede var godt fyldt på en torsdag ved 18-tiden.

Jeg hælder dog personligt mere til de traditionelle, mere klassiske barer. Og jeg synes ikke, det er ligegyldigt, at mit vandglas var møgbeskidt. Til gengæld er det skønt, at man automatisk får gratis vand på bordet, når man bestiller. Det kunne mange restaurationer lære noget af. Og på trods af de lidt studentikose abenoder på Mikropolis er de venlige sukkergrise i baren gode til deres metier. Så vi ender på tre lidt anstrengte stjerner. Men når vi igen i år får en lang og knaldvarm sommer, så skal jeg bestemt forbi Vendersgade og have endnu en IPA Swizzle.

Mikropolis
Vendersgade 22, 1363 Kbh. K
Cocktails fra 90 kr.