Baranmeldelse: Der er krudt i Kirstens klassiske cocktails!

K-bar – Københavns første rigtige cocktailbar – er ved at blive overhalet indenom af en buldrende barscene.

Bærende
Berlingskes anmelder synes K-bar er et rart sted at være, hvor det emmer lidt af nostalgi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

Få har haft en større indflydelse på den københavnsk cocktailscene end Kirsten Holm, der i 2002 åbnede byens første seriøse cocktailbar, K-bar.

Jeg husker stadig særligt en citroncocktail med brændt marengs, Kirsten lavede til mig for ca. ti år siden. Den sidder fast i mit glædescenter til evig tid.

Men siden K-bar åbnede, er mængden af seriøse cocktailbarer i København eksploderet. Mon K-bar stadig kunne holde distancen?

»¡Ay caramba! Det var røget, skide stærkt, men også perfekt på en kold januaraften.«


Stedet har en god voksen buzz, som mange af de nærliggende barer mangler, hvilket også kommer til udtryk i den behagelige musik, der fremmaner en afslappet 90er loungestemning. Her er rart at være, og her emmer lidt af nostalgi.

Beliggenheden, stemningen og Kirstens klassiske cocktails gør, K-bar til et besøg værd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Der var godt fyldt denne fredag, og vi fik klemt os ned ved vinduet. Beliggenheden er stadig fantastisk. Det lille lokale, Ved Stranden midt i det gamle København, har udsigt til Christiansborg og Thorvaldsens Museum, hvilket mange af konkurrenterne ikke kan matche.

Røget æselspark

»Last Ride To Santa Cruz« med mezcal, mandarinlikør og jalapeñoinfuseret agave. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Jeg følte mig modig og bestilte en »Last Ride To Santa Cruz« med mezcal, mandarinlikør og jalapeñoinfuseret agave. ¡Ay caramba! Det var røget, skide stærkt, men også perfekt på en kold januaraften. Men det velanrettede æselspark er ikke for alle. På K-bar holder man bestemt ikke igen med krydderierne, og flertallet ville nok synes, at denne cocktail var for meget. Personligt kan jeg dog godt lide, når der er kraft på alle cylindere.

Petit Louise består af Aperol, hyldeblomslikør, vermouth, champagne og rosmarin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Min ledsager gik i den anden grøft og bestilte en champagnecocktail med det beskedne navn »Petit Louise«, som bestod af Aperol, hyldeblomslikør, vermouth, champagne og rosmarin. Det lød dog mere spændende, end det var. Cocktailen kom ind i et – for en champagnecokctail – lidt ufestligt tungt »Rocks-glas«. Hverken champagnen eller rosmarinen kunne smages. Og det smagte mest af en, omend læskende, så lidt ordinær og oversød Negroni.

K-bar serverer forskellige klassiske snacks. Salte nødder, gode grønne, kæmpe oliven og en skål friskpoppede popcorn med trøffelsalt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Vi havde lyst til snacks, og der var de klassikere, man kunne forvente af en god cocktailbar. Vi fik et sortiment af salte nødder, gode grønne, kæmpe oliven og en gavnlig skål friskpoppede popcorn med trøffelsalt, som dog ikke havde meget trøffelsmag.

K-bar. Smokey Mary Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Sidst jeg fik en Bloody Mary på K-bar, var der godt med riv i, og jeg havde mod på endnu en af Kirstens stærke, så jeg bestilte derfor en »Smokey Mary«. Den lød inciterende: Lapsang Souchong te, vodka, krydderier, tomatjuice og bacon. Cocktailen ankom i en spejderagtig emaljekop, hvor tomatjuicen var rendt ned ad siden, og ovenpå lå et stykke koldt bacon med små klumper af størknet fedt. Selve drinken var meget stærk, men endnu mere syrlig, og de mange lovede smage var meget svært decifrerbare. Ideen var god, men eksekveringen haltede. Desværre.

Tilbage til Koh Samui

Heldigvis havde min ledsager bestilt en »Phi Phi Martini« fra udvalget af K-bars klassikere. Endelig var noget af K-Bars gamle magi tilbage. Den asiatiskinspirerede cocktail med vodka, kokos, ingefær, koriander, lime, chili og citrongrass var en frisk, mild monsun af cremet sødme knækket af den medicinske koriander og (endnu en gang) stærk chili sendte fluks mine smagsløg tilbage til stranden på Koh Samui i 1995, og det gjorde bestemt ikke noget.

Phi Phi Martini er en asiatiskinspireret cocktail med vodka, kokos, ingefær, koriander, lime, chili og citrongrass. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Absolut aftenens bedste oplevelse, men også en indikationen af, at man måske, hvis man vil opleve K-bar fra sin bedste side, skal holde sig til barens klassikere – for der serveres ikke cocktails for sarte smagsløg. Når K-bar skriver, at der er chili og/eller krydderier i deres cocktails, så mener de det.

K-bar holder sådan set distancen, men niveauet på cocktail-scenen i København får desværre stedet til at virke en smule ordinært. Beliggenheden, stemningen og Kirstens klassiske cocktails er dog stadig et besøg værd.

K-bar
Ved Stranden 20
1061 Kbh. K
Priser: Cocktails fra 100 kr.